to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:22 | 12.09.2021

Οικονομία

Αλ. Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει άμεσα εφαρμόσιμα μέτρα για να μπει φρένο στην εκρηκτική άνοδο των τιμών

«Η ακρίβεια δεν είναι μονόδρομος»


Για «δέσμη άμεσα εφαρμόσιμων μέτρων που μπορεί να βάλει φρένο στην εκρηκτική άνοδο των τιμών» μιλάει στην εφημερίδα «Real Νews» o τομεάρχης Ανάπτυξής και Επενδύσεων και  βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, αναφέροντας: «Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, ρύθμιση της αγοράς και αυστηροποίηση των ελέγχων, πρόγραμμα επιδότησης ενεργειακού κόστους, αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ». «Επιμένοντας στην περίφημη αυτορρύθμιση της αγοράς, η κυβέρνηση  περιμένει να γίνει ένα θαύμα!» σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα υπενθυμίζει ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κράτησε σταθερές τις τιμές του ρεύματος» ενώ «παρενέβαινε στην αγορά και ενίσχυε τη διαφάνεια στις συναλλαγές μέσα από την ενίσχυση μηχανισμών όπως το Παρατηρητήριο Τιμών». «Σήμερα έχουμε το ακριβότερο ρεύμα σε όλη την Ευρώπη», αντιπαραβάλλει, τονίζοντας ότι  «οι επιλογές της Νέας Δημοκρατίας οδήγησαν την ΔΕΗ σε εκρηκτική αύξηση τιμολογίων μόνο και μόνο για να την μετατρέψει σε κυβερνητικό ‘success story’». 

O τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για το «φάσμα της ανασφάλειας που καλύπτει αυτή τη στιγμή τη χώρα» ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν είναι μόνο η πανδημία, αλλά ο συνδυασμός της με με τις κυβερνητικές παλινωδίες και αδράνειες που μας έχει οδηγήσει στο σημείο αυτό». «Η ανάπτυξη στο λεξιλόγιο της Νέας Δημοκρατίας είναι ισοδύναμη με την ενίσχυση των λίγων και όχι των πολλών» συνεχίζει ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι «η πολιτική της κυβέρνησης στα εργασιακά, στο ασφαλιστικό, στον πτωχευτικό κώδικα, στον σχεδιασμό του Ταμείου Ανάκαμψης δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας» για δίκαιη κατανομή της «ονομαστικής ανάκαμψης που θα υπάρξει μετά από τέτοια πρωτοφανή κρίση».

«Το καλοκαίρι αυτό υπογράμμισε τα αδιέξοδα μιας κυβέρνησης που πορεύτηκε με επικοινωνιακούς όρους και πλέον έχει χάσει τον έλεγχο» καταλήγει ο Αλ. Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας: «Είμαστε σε μια εποχή ανακατατάξεων από την οποία αναδύεται το κοινό αίτημα μίας νέας προοδευτικής αρχής για τη χώρα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)