to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:43 | 07.09.2021

Κοινωνία

«Πράσινο» φως από το Μαξίμου για εμβολιασμούς παιδιών και από ιδιώτες παιδιάτρους

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή στον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, να ενταχθούν και οι ιδιώτες παιδίατροι στην επιχείρηση «Ελευθέρια»


Ο εμβολιασμός των παιδιών άνω των 12 χρόνων για τη λοίμωξη Covid-19 θα μπορεί να γίνεται και από τους ιδιώτες παιδιάτρους στα ιατρεία τους, έπειτα από απόφαση που ελήφθη σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή στον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, να ενταχθούν και οι ιδιώτες παιδίατροι στην επιχείρηση «Ελευθέρια».

Στο σκεπτικό της απόφασης, το δεδομένο ότι το 75% των εμβολίων γίνονται από τους παιδιάτρους, συνεπώς η χορήγηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού θα μπορεί να γίνεται επίσης στα ιδιωτικά ιατρεία για τις ηλικίες άνω των 12 ετών.

Καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να πειστούν οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, θεωρούν κομβικό τον ρόλο των παιδιάτρων που διατηρούν σχέσεις εμπιστοσύνης με τις οικογένειες.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι εν όψει του ανοίγματος των σχολείων «είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να κάνουμε μία νέα μεγάλη προσπάθεια να αυξήσουμε σημαντικά τα ποσοστά εμβολιασμού στους ανηλίκους. Τα σχολεία μας θα ανοίξουν και θα ανοίξουν με ασφάλεια», και πως «το δίπτυχο μάσκα και συχνό τεστ είναι το καλύτερο το οποίο μπορούμε, είναι ο καλύτερος συνδυασμός πολιτικών που μπορούμε να εφαρμόσουμε προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι θα ανοίξουν τα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και σε αυτό φυσικά πρέπει να προσθέσουμε και την αύξηση ποσοστών εμβολιασμών».

Επίσης, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «είναι να θυμίζουμε συνολικά στο λόγο μας ότι καμία επιστημονική ανακάλυψη δεν έχει αυξήσει περισσότερο το προσδόκιμο ζωής από τα εμβόλια συνολικά και είναι το μεγαλύτερο δώρο το οποίο έχει κάνει η επιστήμη στην ανθρωπότητα. Δεν αναφέρομαι μόνο στο εμβόλιο Covid αναφέρομαι συνολικά αυτά εμβόλια. Αν και φοβάμαι ότι τους αντιεμβολιαστές δύσκολα θα μπορέσουμε να τους πείσουμε με τέτοια επιχειρήματα θεωρώ όμως ότι υπάρχει μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων που είναι έτοιμη να πειστεί».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι «η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δ αφορά και τα παιδιά μας και για αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία τώρα που ανοίγουν τα σχολεία να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης έναντι της διασποράς του ιού και στα σχολεία. Μαθηματικές εκτιμήσεις υπολογίζουν ότι μπορεί να κατεβάσει κανείς την πιθανότητα διασποράς στα σχολεία κοντά στο 10% (πολύ σημαντική μείωση της διασποράς δηλαδή και περιορισμό της σε ένα πολύ μικρό ποσοστό παιδιών) με τη μάσκα, το testing και φυσικά ακόμα περισσότερο και με τον εμβολιασμό των ομάδων της οποίας αυτός συστήνεται».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)