to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:59 | 07.09.2021

Πολιτική

Αλ. Αυλωνίτης: Ο λαός δεν πρέπει να πληρώσει ξανά το μάρμαρο των ανατιμήσεων

«Η νεοφιλελεύθερη λογική πως η αύξηση των τιμών μετακυλίεται στον τελικό καταναλωτή πρέπει να ανατραπεί. Έστω, αυτή τη φορά!»


Η δήλωση του βουλευτή Κέρκυρας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρου Αυλωνίτη:

Η ακρίβεια συνιστά σοβαρό άμεσο και έμμεσο πλήγμα για κάθε νοικοκυριό. Η πραγματική οικονομία για κάθε λαϊκή οικογένεια μετριέται στις τιμές των βασικών αγαθών που αυτή έχει ανάγκη να προμηθευτεί για την καθημερινή της επιβίωση. Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος είναι εξίσου πρωτίστης σημασίας καθώς χωρίς αυτό, η λειτουργία μιας οικογένειας είναι αδύνατη.

Εδώ και καιρό η ΓΣΕΒΕΕ, το Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ, το Ινστιτούτο Λιανικού Εμπορίου, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και άλλοι φορείς έχουν εντοπίσει τις παραμέτρους που κάνουν τον κίνδυνο της ακρίβειας υπαρκτό για κάθε οικογένεια. Από την πλευρά μας κι από τα μέσα καλοκαιριού είχαμε αναδείξει τις φοβίες αυτές μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Γεωργιάδη, οποίος τις απαξίωσε εκκωφαντικά.

Σήμερα, η κυβέρνηση ως απλός παρατηρητής των εξελίξεων και ντελάλης των ιδιωτικών συμφερόντων προαναγγέλλει αυξήσεις που θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση του οικογενειακού προϋπολογισμού. Η κυβέρνηση μπορεί να επικαλείται τις διεθνείς πιέσεις στις τιμές πρώτων υλών, του φυσικού αερίου, της αύξησης της ζήτησης λόγω ειδικών καιρικών συνθηκών εξαιτίας και της κλιματικής αλλαγής που υποτιμούσε επιδεικτικά, ωστόσο δεν έχει σήμερα καμία δικαιολογία για την εκτεταμένη ακρίβεια που προμηνύεται να ζήσουν οι πολίτες, διότι υπήρξε και σε αυτό το επίπεδο απροετοίμαστη παντελώς και κοινωνικά αδιάφορη για όσα αυτή, θα επιφέρει.

Ο κ. Μητσοτάκης φέρει και σε αυτήν την περίπτωση κυβερνητικής ολιγωρίας ή αδυναμίας τεράστια ευθύνη. Ίδια και μεγαλύτερη από αυτήν που έχει το ακροδεξιό του εξαπτέρυγο και αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Αδ. Γεωργιάδης. Η κυβέρνηση έστω και τώρα, οφείλει να ακούσει τους εμπλεκόμενους φορείς και τους ειδικούς της αγοράς και να επιταχύνει το σχεδιασμό της προκειμένου να αναζητηθούν υπεύθυνα τρόποι και μέτρα άμβλυνσης των αυξήσεων που αναμένονται.

Ο λαός δεν πρέπει να πληρώσει ξανά το μάρμαρο των ανατιμήσεων. Η νεοφιλελεύθερη λογική πως η αύξηση των τιμών μετακυλύεται στον τελικό καταναλωτή πρέπει να ανατραπεί. Έστω, αυτή τη φορά!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)