to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:52 | 06.09.2021

Πολιτική

Ο Χρήστος Στυλιανίδης νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στρέφεται εκτός των συνόρων για την θέση του υπ. Πολιτικής Προστασίας - Ο. Χρ. Στυλιανίδης νέος υπουργός στο νέο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας


Ο πρώην επίτροπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Χρήστος Στυλιανίδης, θα είναι, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υπουργός στο νέο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που δημιουργείται για την αντιμετώπιση και την διαχείριση κρίσεων και φυσικών καταστροφών, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Στο ίδιο υπουργείο, θέση υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο πρώην αρχηγός ΓΕΑ Ευάγγελος Τουρνάς.

Ο κ. Στυλιανίδης από το 2014 έως το 2019, επί προεδρίας Γιούνκερ στην ΕΕ, κατείχε την θέση του επιτρόπου για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει με τυμπανοκρουσίες τη δημιουργία του νέου υπουργικού χαρτοφυλακίου, προσπαθώντας να δείξει ότι μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που έκαναν στάχτη 1,2 εκατ. στρέμματα, παίρνει πολύ σοβαρά το ζήτημα της αντιμετώπισής τους, και την ανάληψη της θέσης από τον Ευ. Αποστολάκη.

Προσέκρουσε ωστόσο στην άρνηση του τελευταίου όταν διαπίστωσε πως δεν είχε τηρηθεί ο όρος να υπάρξει πρώτα διακομματική συνεννόηση, με αποτέλεσμα ο ανασχηματισμός να καταλήξει σε φιάσκο και τη θέση να μένει κενή, αποδεικνύοντας τον επικοινωνιακό χαρακτήρα των κινήσεων Μητσοτάκη.

Την Παρασκευή η ορκωμοσία των νέων υπουργών

Η ανακοίνωση των ονομάτων που θα έχουν την πολιτική ευθύνη για το νέο υπουργείο, έγινε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, που ανέφερε τα εξής:

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συνιστάται Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

  • Υπουργός: Χρήστος Στυλιανίδης
  • Υφυπουργός: Ευάγγελος Τουρνάς

Στον κ. Στυλιανίδη θα αποδοθεί τιμητική πολιτογράφηση με τις διαδικασίες που προβλέπονται.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στις 11:00 πμ.».

Χρ. Στυλιανίδης: «Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μάς έχουν ξεπεράσει»

Σε δήλωσή του αμέσως μετά την ανακοίνωση της υπουργοποίησής του ο Χρήστος Στυλιανίδης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την τιμητική πρόταση, προσθέτοντας ότι την αποδέχτηκε «με πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων και προσδοκιών». «Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μας έχουν ξεπεράσει και πρέπει να επιταχύνουμε τις μεγάλες αλλαγές χωρίς καθυστέρηση. Η πρόληψη και η ετοιμότητα απέναντι στις φυσικές καταστροφές είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε» σημείωσε.

Για «προσωπική τιμή και συλλογικό στοίχημα» έκανε λόγο από την πλευρά του ο Ευάγγελος Τουρνάς. «Γιατί έχουμε μπροστά μας την ενδυνάμωση του Πυροσβεστικού Σώματος. Με έμφαση στην πληρέστερη προετοιμασία και στόχο τη μεγαλύτερη πρόληψη για την αντιμετώπιση των φαινομένων στις δύσκολες συνθήκες του καιρού μας. Μια πρόκληση στην οποία κανείς δεν περισσεύει» ανέφερε ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό για την τιμή και την εμπιστοσύνη.

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε να επιβεβαιώσει την πρωτοφανή ένδεια στελεχών της ΝΔ

«Ο κ. Μητσοτάκης αρχικά με τον ανασχηματισμό παρωδία επιβεβαίωσε την παταγώδη αποτυχία του και την προσπάθεια διεμβολισμού των πολιτικών του αντιπάλων αντί για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, επιχειρώντας να υφαρπάξει έναν σύμβουλο του κ. Τσίπρα και πρώην στέλεχος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ..

Σήμερα με τη «μεταγραφή από την Κύπρο» του κ. Στυλιανίδη και η άρον-άρον πολιτογράφησή του για να γίνει υπουργός στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη φρόντισε να επιβεβαιώσει και την πρωτοφανή ένδεια στελεχών της ΝΔ.».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)