to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:37 | 03.09.2021

Πολιτική

Γ. Μουζάλας προς Ν. Μηταράκη: Με το νομοσχέδιό σας ποινικοποιείτε τη διάσωση ανθρώπων

Αναφερόμενος ειδικά στη διάταξη του νομοσχεδίου του υπ. Μετανάστευσης αναφορικά με τις διασώσεις στη θάλασσα, ο Γ. Μουζάλας ανέφερε χαρακτηριστικά «με τη διάταξη σας ποινικοποιείτε τη διάσωση και καταργείτε το θαλάσσιο δίκαιο».


Στο πλαίσιο της κατάθεσης του νομοσχεδίου του υπ. Μετανάστευσης για την «αναμόρφωση διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών» στην αρμόδια Επιτροπή, ο Γ. Μουζάλας παρενέβη ως πρώην αρμόδιος Υπουργός.

Ο Γ. Μουζάλας τόνισε πως η κυβέρνηση από τη στιγμή που αποδέχτηκε το ρόλο της «ασπίδας της Ευρώπης» αλλά και λόγω των ιδεολογικών απόψεων στο χώρο της Δεξιάς, δεν υπάρχει συνθήκη του διεθνούς, ευρωπαϊκού και εθνικού δικαίου που δεν θα αναγκαστεί να παραβιάσει, εφαρμόζοντας το παρόν νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης μας οδηγεί σε ακρότητες με εξαίρεση κάποιες θετικές διατάξεις που όμως χαρακτηρίζονται από δειλία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι με βάση τα στοιχεία της κυβέρνησης το 40% των πολιτών τρίτων χωρών στη χώρα μας είναι μετανάστες. Με βάση αυτά που νομοθετεί η Κυβέρνηση θα πρέπει όλοι να είναι υπό κράτηση και αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά: «Θα το κάνετε; Αυτό προτείνετε στο λαό μας; Να φτιάξουμε προαναχωρησιακά κέντρα για 50.000 ανθρώπους;»

Συνέχισε αναφέροντας ότι η κυβέρνηση με το παρόν νομοσχέδιο οδηγεί τους μετανάστες στην παρανομία, αφαιρώντας δικαιώματα. Αυτό είναι επικίνδυνο τόσο για τη δημόσια ασφάλεια όσο και για την υγεία και τη ζωή αυτών των ανθρώπων ενώ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε δημιουργείται μια πολύ άσχημα προίκα για τη χώρα.

Για το θέμα των επιστροφών και της ευκολίας με την οποία στελέχη της κυβέρνησης μιλούν για αυτές, ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τόνισε «Μιλάτε για απελάσεις και επιστροφές και μάλιστα με καμάρι, ενώ δεν υπάρχουν. Πού θα τους στείλετε; Στο Πακιστάν; Δε γίνεται, δε τους παίρνουν. Στο Μαρόκο, στην Αλγερία, στο Αφγανιστάν; Δε θα μπορέσετε να τους στείλετε οπουδήποτε. Θα παραβιάζετε συνέχεια το Διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο και η χώρα μας διαρκώς θα διασύρεται.»

Κλείνοντας, τόνισε: «στην κυβέρνηση νομίζουν ότι στην Ευρώπη είναι «κουτόφραγκοι». Πάνω σε ψέματα όμως, δε μπορεί να στηριχθεί τίποτε. Πάρτε πίσω τις διατάξεις που αφαιρούν τη δυνατότητα από τους πρόσφυγες και μετανάστες να έχουν ένα δημόσιο χαρτί. Είναι πρόβλημα και για τους ίδιους και για εμάς, την Πολιτεία».

Τέλος, για τη διάταξη αναφορικά με τις διασώσεις στη θάλασσα ανέφερε χαρακτηριστικά «με τη διάταξη σας ποινικοποιείτε τη διάσωση και καταργείτε το θαλάσσιο δίκαιο. Ενώ για την κατάσταση στον Έβρο, τόνισε ότι «δημιουργείτε μια κατάσταση πολύ επικίνδυνη για τη χώρα, πρέπει η κυβέρνηση να το ξαναδεί».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)