to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:34 | 01.09.2021

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Χυδαίες προσβολές από Άδωνι για Αποστολάκη - «Στην πρώτη πυρκαγιά θα θρηνούσαμε θύματα»

Απίστευτες ύβρεις, επειδή ο Αποστολάκης δεν συναίνεσε στις μεθοδεύσεις Μητσοτάκη-«Ευτυχώς δεν ζήσαμε πόλεμο μαζί του, στην πρώτη στρακαστρούκα έβαλε τα κλάματα»


 

Το πρωτοφανές φιάσκο του Μαξίμου ήρθε με την άρνηση του πρώην επικεφαλής των ΕΔ και υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη να δεχθεί να αναλάβει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Όπως γίνεται σαφές από το χρονικό της επιτελικής γελοιοποίησης του περιβάλλοντος Μητσοτάκη, είχε υπάρξει επικοινωνία στην οποία ο κ. Αποστολάκης είχε θέσει, καθώς πρόκειται για εθνικό ζήτημα, ως προϋποθέσεις να συγκροτηθεί ανεξάρτητο υπουργείο και να υπάρξει διακομματική συναίνεση για την επιλογή του. Όταν αποδείχθηκε ότι δεν είχαν γίνει αυτές οι επικοινωνίες, αρνήθηκε να αναλάβει υπό τον εκβιασμό ότι η τοποθέτησή του είχε ήδη ανακοινωθεί. Και ο Κ. Μητσοτάκης «επιβεβαίωσε» ότι επρόκειτο για επικοινωνιακή κίνηση καθώς κατήργησε το υπουργείο που ίδρυσε, γιατί όπως φαίνεται δεν είχε καμία άλλη χρησιμότητα πλην του εξωραϊσμού της τραγικής αποτυχίας στην πυροπροστασία.

Αλλά κατά τον κ. Γεωργιάδη, τίποτε από αυτά δεν είχε σημασία, όπως και κανένας κανόνας ευπρέπειας και μέτρου. Έτσι, προχώρησε σε επανειλημμένες προσβολές, που ωστόσο δεν περιόρισε μόνο προς τον κ. Αποστολάκη, αλλά και γενίκευσε προς όλους τους θεσμούς αξιολόγησης των αξιωματικών στις ΕΔ, καθώς έπρεπε να δικαιολογήσει ότι στρέφεται κατά του πρώην αρχηγού τους και μεταξύ άλλων ενός «βατράχου» των ΟΥΚ, εικόνα που μεταξύ άλλων «λατρεύει» το ακροδεξιό ακροατήριο.

«Αν με ρωτάτε, ένας άνθρωπος που έφτασε να μπει στο Ναυτικό, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, να εξαντλήσει όλη την ιεραρχία, να τελειώσει όλες τις Σχολές Πολέμου που προβλέπει το Ναυτικό, να γίνει αρχηγός ΓΕΕΘΑ και στη συνέχεια υπουργός Άμυνας, αν κάτι έχει μάθει στη ζωή του είναι να αντέχει στην πίεση. Γιατί αυτή είναι η δουλειά ενός αξιωματικού. Ο αξιωματικός δεν κάνει άλλη δουλειά, την ώρα του πολέμου, που πέφτουν οι οβίδες, πρέπει να αντέξει την πίεση ... ευτυχώς που δεν ζήσαμε πόλεμο, Αποστολάκη υπουργού, δεν μας έβλεπα καλά... στην πρώτη στρακαστρούκα θα το έβαζε στα πόδια... για τα κλάματα ο ναύαρχος... να ξαναγίνει πλωτάρχης... ευτυχώς για τον ελληνικό λαό που το έδειξε στην αφετηρία και το έβαλε στα πόδια και όχι στην πρώτη πυρκαγιά. Γιατί τότε θα θρηνούσαμε και θύματα. Αυτός είναι ικανός να έβαζε τα κλάματα στην πρώτη πυρκαγιά, σοβαρά μιλάμε;» είπε χωρίς ίχνος ντροπής ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για ένα από τα κορυφαία στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τα τελευταία χρόνια.

Όσο για την ευθύνη της επιλογής του από το Μαξίμου, ο κ. Γεωργιάδης χρησιμοποίησε την ευκολία της νεοφιλελεύθερης πρακτικής μετάθεσής της σε άλλους. «Ο κ. Αποστολάκης δεν επελέγη "χτες" από τον Κ. Μητσοτάκη για αυτή την θέση, έχει κριθεί ως ικανός να διαχειρίζεται κρίσεις επί 40 χρόνια από όλους τους θεσμούς του Πολεμικού Ναυτικού και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Πράγματι, Από χτες με απασχολεί κι εμένα πολύ το εάν αυτοί οι θεσμοί λειτουργούν σωστά. Γιατί προφανώς αυτός ο άνθρωπος δεν έπρεπε να γίνει ούτε πλωτάρχης. Το κυριότερο χαρακτηριστικό ενός αξιωματικού είναι να αντέχεις την πίεση. Εάν δεν αντέχεις την πίεση, πρέπει να είσαι καφετζής στο επιτελείο, όχι αρχηγός ... τού 'πε ο Πολάκης ότι είναι δοσίλογος και έβαλε τα κλάματα...», όπως υποστήριξε. Το γεγονός ότι σε λίγα δευτερόλεπτα γελοιοποίησε όλους τους θεσμούς αξιολόγησης των ΕΔ μόνο και μόνο για λόγους επικοινωνιακούς, δεν φάνηκε να τον προβληματίζει.

 

Δεν ήταν ωστόσο η πρώτη φορά που στη ΝΔ ειρωνεύονταν τον κ. Αποστολάκη, καθώς όταν το 2019 τοποθετήθηκε υπουργός Άμυνας, ο κ. Μητσοτάκης έφτασε να τον παρομοιάσει με τον χουντικό Σπαντιδάκη. Ήταν μία προσβολή που ο κ. Αποστολάκης είχε δηλώσει δημοσίως ότι δεν πήρε ελαφρά.

Μιλώντας στο Open, ο Ευ. Αποστολάκης είχε πει τότε ότι «δεν απάντησα -και δεν απάντησα συνειδητά. Αυτά είναι αυτονόητα, κι ο τελευταίος Έλληνας καταλαβαίνει ότι τέτοιοι παραλληλισμοί δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και δεν βοηθάνε. Θεωρώ ότι ήταν ατόπημα. Η ερμηνεία που δόθηκε στη συνέχεια προσπάθησε να εξομαλύνει λίγο τη θέση, αλλά θεωρώ ότι έμεινε», είχε ξεκαθαρίσει.

Στην ερώτηση εάν έχει πικρία για αυτή την τοποθέτηση Μητσοτάκη -και μετά από μια σιωπή λίγων δευτερολέπτων- ο κ. Αποστολάκης απάντησε πως «όταν κάποιος σε προσβάλλει, δεν το ξεχνάς εύκολα ... ένας στρατιωτικός δεν το ξεχνάει ποτέ» (δείτε την συγκεκριμένη αποστροφή του λόγου του από το 35.17 του παρακάτω βίντεο).

Από την άλλη, αυτοί που κάνουν πολιτική καριέρα προσβάλλοντας, φαίνεται ότι έχουν χάσει πια το μέτρημα, πόσους έχουν προσβάλει -και πέφτουν από φιάσκο σε φιάσκο...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)