to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:23 | 31.08.2021

πηγή: popaganda.gr

Αθλητισμός

Μάρεϊ για Τσιτσιπά: «Είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά έχασα τον σεβασμό μου για αυτόν»

Ο Σκωτσέζος Άντι Μάρεϊ ξέσπασε μετά την ήττα του από τον Στέφανο Τσιτσιπά, λόγω των δύο διακοπών που υπήρξαν στον μεταξύ τους αγώνα, με υπαιτιότητα του Έλληνα τενίστα


Έπειτα από τον Γερμανό  Ζβέρεφ στο Σινσινάτι και ο Σκωτσέζος Αντι Μάρεϊ έγινε έξαλλος με τον Στέφανο Τσιτσιπά για τις διακοπές που επέλεξε να κάνει ο Έλληνας τενίστας στον αγώνα στο US Open.

Μετά το τουρνουά του Σινσινάτι, όπου ο Γερμανός χρυσός Ολυμπιονίκης Ζβέρεφ είχε επίσης εκνευριστεί με τον Έλληνα τενίστα κατηγορώντας τον ότι παίρνει τάιμ άουτ να πάει τουαλέτα έχοντας μαζί και το κινητό του τηλέφωνο κι έτσι μπορεί να παίρνει με  sms οδηγίες από τον πατέρα και προπονητή του, κάτι που απαγορεύεται. Τότε ο Ζβέρεφ είχε ζητήσει την συνδρομή του διαιτητή γιατί το ματς διακόπηκε 8 λεπτά, λέγοντας ότι «αυτό κάνει συνέχεια ενώ απαγορεύεται. Το ίδιο έκανε και στο Παρίσι».

Τώρα, στο US Open, ο Τσιτσιπάς που νίκησε 3-2 σετ μετά από μάχη σχεδόν πέντε ωρών, πήρε κατά τη διάρκεια του αγώνα ένα ιατρικό τάιμ-άουτ μετά το τρίτο σετ και ζήτησε άδεια να πάει τουαλέτα στο 4ο σετ, γεγονός πού εκνεύρισε τον Μάρεϊ.

Ο Τσιτσιπάς που όταν ξαναγύρισε τότε στο γήπεδο, έγινε δεκτός με έντονες αποδοκιμασίες από τον κόσμο, είχε δηλώσει ότι «πήγα στα αποδυτήρια να αλλάξω ρούχα γιατί έσταζα από τον ιδρώτα».

Στην συνέντευξη τύπου, ο Μάρεϊ δήλωσε αρχικά: «Είναι απογοητευτικό, επειδή αισθάνομαι ότι επηρέασε το αποτέλεσμα του αγώνα. Δεν λέω απαραίτητα ότι θα νικούσα, αλλά αυτές οι διακοπές επηρέασαν το τι γινόταν στο κορτ».

«Ο Τσιτσιπάς είναι σπουδαίος παίκτης. Παίζει εξαιρετικά. Αλλά δεν έχω χρόνο για αυτά. Έχασα τον σεβασμό μου για αυτόν. Πιστεύετε ότι αυτό είναι φυσιολογικό; Νομίζετε ότι είναι εντάξει; Νομίζω ότι αυτά είναι βλακείες και το ξέρει καλά. Είναι ενοχλητικό για εμένα, γιατί φαίνεται σαν να μην ξέρω να χάνω. Θα έκανα όμως το ίδιο ακόμα και αν νικούσα, το υπόσχομαι», συνέχισε.

Όπως συμπλήρωσε ο Σκωτσέζος παίκτης, ο ίδιος δεν θεωρεί πως ήταν τυχαία τα χρονικά σημεία που ο Τσιτσιπάς ζήτησε διακοπή: «Νομίζω πήρε ιατρικό τάιμ άουτ μετά το τέλος του τρίτου σετ, το οποίο είχα κερδίσει. Και στο τέταρτο σετ όταν ήμουν στο 0-30 ενώ σέρβιρε. Δεν θεωρώ ότι ήταν σύμπτωση. Δεν πιστεύω ότι το πόδι του τον ενοχλούσε τόσο πολύ, επειδή έπαιξε 2,5 ώρες ακόμα μετά από αυτό. Κινείτο μία χαρά. Το θέμα είναι ότι δεν γίνεται η διακοπή να είναι τόσο μεγάλη σε βαθμό που θα επηρεάσει σωματικά τους αθλητές. Παίζεις ένα σκληρό παιχνίδι και ξαφνικά σταματάς για 7-8 λεπτά, κάτι που σε κάνει να “κρυώσεις”. Μπορείς να ετοιμαστείς πνευματικά όσο θέλεις, αλλά σε επηρεάζει σωματικά όταν υπάρχει μία τόσο μεγάλη διακοπή και μάλιστα δύο φορές στον ίδιο αγώνα».

«Κάνει 20 λεπτά κάθε φορά. Τι κάνει δηλαδή; Και το μπάνιο είναι ακριβώς δίπλα. Τι κάνει; Εγώ ποτέ δεν χρειάστηκα τόσο χρόνο για να πάω στην τουαλέτα. Ποτέ!», φώναζε o Μάρεϊ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)