to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:37 | 30.08.2021

Πολιτική

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Να ενισχυθούν άμεσα οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες»

Η κυβέρνηση οφείλει να ενισχύσει τις Δημόσιες Βιβλιοθήκες και να προχωρήσει το συντομότερο στο ορισμό των νέων Εφορευτικών Συμβουλίων, υποστηρίζουν μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία


Με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώτα Πούλου και συνυπογράφουν 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, προς την Υπουργό Παιδείας, ζητούν να ενισχυθούν με προσωπικό και χρηματοδότηση οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες της χώρας, αλλά και να ορισθούν επιτέλους τα νέα Εφορευτικά Συμβούλιά τους, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν.

 

«Οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες αποτελούν «κύτταρα» πολιτισμού με διαχρονική προσφορά στις τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα στην περιφέρεια της χώρας.  Η καλλιέργεια της αγάπης για το βιβλίο και την ανάγνωση, η πρόσβαση στη δια βίου μάθηση, αλλά και η διαφύλαξη και ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς συνθέτουν το σπουδαίο έργο τους.   

 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όμως, όχι μόνο δεν ενισχύει τις Δημόσιες Βιβλιοθήκες με το απαραίτητο προσωπικό και επαρκή χρηματοδότηση, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια έχει εγκαταλείψει πολλές από αυτές διοικητικά «ακέφαλες»!

 

Επιδεικνύοντας προκλητική αδιαφορία, η κ. Κεραμέως δεν έχει ορίσει νέα Εφορευτικά Συμβούλια σε πολλές Δημόσιες Βιβλιοθήκες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ολοκληρωθούν απαραίτητες διοικητικές πράξεις, όπως η κάλυψη των λειτουργικών δαπανών, αλλά ούτε και να υλοποιηθούν αναπτυξιακά προγράμματα, με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμα κονδύλια για την πολιτιστική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών!   

 

Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς εκκρεμεί ο ορισμός Εφορευτικού Συμβουλίου από τον Ιανουάριο του 2021, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λαμίας από τον Δεκέμβριο του 2020, ενώ σε πολλές άλλες περιπτώσεις, όπως στη Ναύπακτο, τη Σιάτιστα και την Ελευθερούπολη από το… 2019!».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)