to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:21 | 27.08.2021

Πολιτική

Δ. Βίτσας: «Ναι» σε μαζικό εμβολιασμό και ενίσχυση του ΕΣΥ - «Όχι» στον διχασμό της κοινωνίας

Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο « ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 Fm».


Μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Βίτσας ανέφερε στη συνέντευξή του:

«..Το καλοκαίρι μας αφήνει με έξαρση της πανδημίας,με πολλούς φόβους και ανησυχίες για το επόμενο χρονικό διάστημα, με πολλή καμένη γη ιδιαίτερα στη Βορ. Εύβοια την Αττική και την Πελοπόννησο, καθώς και με τεράστια οικονομικά προβλήματα , τόσο στο σύνολο της χώρας όσο και στο επίπεδο του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Όλοι λοιπόν πάνω σε αυτό θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε ώστε να συμβάλουμε  στη λύση αυτών των προβλημάτων, ξεκινώντας από το πιο σοβαρό που είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το βασικό όπλο στα πλαίσια της πρόληψης και της προφύλαξης είναι σαφέστατα το εμβόλιο, το οποίο έχει αποδεχθεί ότι είναι ιδιαίτερα ασφαλές.

Ας ξεκινήσει λοιπόν μια νέα καμπάνια η οποία αυτή τη φορά να είναι στοχευμένη.

Πρέπει να πούμε στον κόσμο ότι το εμβόλιο ‘’δεν επηρεάζει το DNAτων ανθρώπων’’, ‘’δεν δημιουργεί προβλήματα στη γενετήσια ορμή και στην αναπαραγωγική δραστηριότητα’’  και προπαντός ‘’δεν μπαίνει κανένα τσιπάκι εντός του οργανισμού’’…

Μπορώ να σκεφτώ τρεις κατηγορίες ανθρώπων που μένουν έξω από τη διαδικασία του εμβολιασμού:

-          Άνθρωποι που στο μυαλό τους είναι πρωτεύον ο λαϊκισμός και ο σκοταδισμός.

-          Άνθρωποι που από θρησκευτική πεποίθηση όπως λόγου χάριν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά προβαίνουν σε αυτή την αντιμετώπιση.

-          Αυτοί που μπερδεύονται και ανησυχούν και που αποτελούν και τη μεγάλη ομάδα.

Εκεί λοιπόν θα πρέπει να εστιάσουμε.

Με αυτό τον τρόπο και με σαφή πρόθεση να προσέλθουν εθελοντικά .

Όλοι αυτοί και ιδιαίτερα οι υγειονομικοί, δεν πρόκειται να πεισθούν εάν τα μέτρα που λαμβάνονται είναι αυταρχικού χαρακτήρα. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να έχουμε αντίθετα αποτελέσματα.

Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να επιβληθεί κάτι το υποχρεωτικό και να έχουμε διχασμό του κόσμου. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε κάτι τέτοιο.

Χθες στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφασίσαμε να κάνουμε και την δική μας καμπάνια υπερ του εμβολιασμού.

Η Κυβέρνηση όμως θα πρέπει να πάρει επιπρόσθετα μέτρα.

Να δούμε έγκαιρα τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία, τον αριθμό των μαθητών ανά αίθουσα, τις αλλαγές που θα πρέπει να ισχύσουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς , την ενίσχυση του ΕΣΥ κλπ.

Δεν μπορείς να κόψεις το δικαίωμα στη ζωή σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν με την πλήρη αφαίρεση του μισθού όπως σχεδιάζει η Κυβέρνηση, ιδιαίτερα στους υγειονομικούς.

Θα μπορούσαν να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες στις οποίες δεν έρχονται σε επαφή με ασθενείς.

Υπάρχουν όμως και άλλα μέτρα που παίρνονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις αρκεί να στοχεύουμε στην αποφυγή οποιασδήποτε κοινωνικής αναταραχής.

Το βασικό λοιπόν ζήτημα είναι η πειθώ του κόσμου, ώστε να του βγάλουμε την ανησυχία και να τον οδηγήσουμε στο εμβολιαστικό κέντρο.

Είναι στην θετική κατεύθυνση η ύπαρξη κινητών μονάδων εμβολιασμού έξω από τους ναούς, όπως και η προτροπή ορισμένων φωτεινών ιεραρχών προς τους πιστούς για να εμβολιαστούν.

Αντίθετα, δεν είναι σωστή σκέψη να μην ισχύουν τα μέτρα ενάντια στον συνωστισμό στις εκκλησίες, κάτι που φαίνεται ότι ούτε στη σκέψη του Αρχιεπισκόπου είναι , ούτε στη σκέψη των περισσοτέρων κληρικών…»

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:

«..Το βασικό πρόβλημα της Ελληνικής πολιτείας είναι ότι δεν μαθαίνει από τα λάθη του παρελθόντος.

Αν διαβάσει κάποιος την τοποθέτηση του κου Καραμανλή το 2007 μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία και τις πρόσφατες του κου Μητσοτάκη δεν θα βρείτε διαφορές , τουλάχιστον όσο αφορά το κομμάτι  των μέτρων.

Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ μάθαμε από τα λάθη μας και ξεκινήσαμε κάποιες διαδικασίες όπως  η σύνταξη της γνωστής έκθεσης Goldmmaer, καθώς και η ανάληψη αντίστοιχων νομοθετικών προτάσεων και ενεργειών.

Τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν είναι παγκοσμίως γνωστά και αφορούν τις αντιπυρικές ζώνες , την ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης, την δημιουργία μιας ενιαίας αρχής και ειδικού σώματος για τη δασική προστασία και την πυρόσβεση.

Φάνηκε ότι την Κυβέρνηση την απασχολούσαν άλλα θέματα και κυρίως  το πως θα γίνει ο ανάλογος συμψηφισμός με την καταστροφή στο Μάτι.

Ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης, με έναν άθλιο τρόπο, συνέκρινε τα φέρετρα με τα στρέμματα.

Φοβάμαι ότι κάποιες από τις επιλογές του θα τις πληρώσουμε στο μέλλον, τόσο υγειονομικά όσο και οικονομικά.

Χρειάζεται πολλή δουλειά και ενιαία λογική ..»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)