to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:44 | 27.08.2021

Οικονομία

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Οι πυρόπληκτοι αγρότες χρειάζονται ξεκάθαρες και άμεσες δράσεις

Ερώτηση 48 βουλευτών για τον τρόπο κάλυψης των καταστροφών στους πυρόπληκτους αγρότες


Με ερώτηση που κατέθεσαν σήμερα 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Λακωνίας και Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη, προς το Υπουργείο Αγροτ. Ανάπτυξης και Τροφίμων,  τίθενται επιτακτικά και αναλυτικά όλα τα ερωτήματα που απασχολούν τους πυρόπληκτους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελοπαραγωγούς και ρυτινοσυλλέκτες την επόμενη μέρα της καταστροφής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ κατέθεσε στην Βουλή συγκεκριμένη πρόταση για την άμεση στήριξη των πυρόπληκτων παραγωγών με τη χορήγηση του εισοδήματος έκτακτης ανάγκης κάθε μήνα και για όσο διάστημα χρειαστεί.

Το Τμήμα και ο Τομέας Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ κατέθεσαν επίσης δέσμη μέτρων και προτάσεων ήδη από τις 11 Αυγούστου προκειμένου να συμβάλλουν με νέες ιδέες. (https://www.syriza.gr/article/id/113478/Tmhma-kai-Tomeas-Agrotikhs-Anaptykshs-toy-SYRIZA-PS:-Fwties-kai-Prwtogenhs-Paragwgh.html)

Ατυχώς, μέχρι σήμερα, από την Κυβέρνηση ακούμε μόνο εκθέσεις ιδεών, κενές περιεχομένου, ενώ κανένας αξιόπιστος σχεδιασμός και καμία συγκεκριμένη ανάληψη δέσμευσης δεν έχει υπάρξει.

Επειδή η οικονομία ολόκληρων περιοχών βασίζεται αποκλειστικά στην πρωτογενή παραγωγή, η συγκράτηση των ανθρώπων στις περιοχές τους είναι ζήτημα περιφερειακής ασφάλειας, ενώ η Μάνη, η Εύβοια, η Ηλεία, η Αττική, η Αρκαδία, η Μεσσηνία, και κάθε πυρόπληκτη περιοχή έχει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, θέτουμε 10 ξεκάθαρα ερωτήματα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης:

  1. Πως θα εξασφαλιστεί η επάρκεια του προϋπολογισμού σε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο;

  2. Πρόκειται να ζητηθεί η χρηματοδοτική συμβολή από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στα πλαίσια ποιού χρηματοδοτικού εργαλείου;

  3. Ποιες ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα, σε ποια κατεύθυνση και με ποια αποτελέσματα;

  4. Πότε, επιτέλους, θα ανακοινωθεί ένας σαφής οδικός χάρτης ενεργειών και ένα χρονοδιάγραμμα για τους παραγωγούς;

  5. Υπάρχει πρόβλεψη για την πλήρη κάλυψη των μη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών που, ωστόσο, παράγουν;

  6. Υπάρχει πρόβλεψη για την κάλυψη της απώλειας εισοδήματος μέχρι την πλήρη είσοδο σε παραγωγή των καλλιεργειών, των βοσκοτόπων και των μελισσοτόπων; 

  7. Πως θα διασφαλίσετε την βιωσιμότητα των περιοχών που επλήγησαν ώστε να μην αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την περιοχή οι κάτοικοι, αξιοποιώντας τις προτάσεις που σάς έχουν ήδη κατατεθεί;

  8. Πως, εν τέλει, θα διασφαλίσετε ότι δεν θα δημιουργήσετε πολλών ταχυτήτων αγρότες και αδικίες μεταξύ των παραγωγών όπως κάνατε στο πρόσφατο παρελθόν, παρά τις έγκαιρες επισημάνσεις της Αντιπολίτευσης;

    Άμεσες και δεσμευτικές απαντήσεις περιμένουν οι τοπικές κοινωνίες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)