to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:56 | 30.08.2021

Πολιτική

Έντονες πιέσεις και διαρροές για τον ανασχηματισμό - ΣΥΡΙΖΑ: Έρμαιο πιέσεων ο κ. Μητσοτάκης

Με «φυγή προς τα μπρος» ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να ξεχάσει ένα καυτό καλοκαίρι με τεράστιο πολιτικό κόστος για την κυβέρνησή του - Παρασκήνιο πίσω από την καθυστέρηση του ανασχηματισμού - Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να τον κάνει από τις πολιτικές του εξαρτήσεις σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ


Ο ανασχηματισμός που επρόκειτο να γίνει σήμερα φαίνεται να καθυστερεί με συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη να συνιστά «στρατηγική υπομονή». Έρμαιο πιέσεων νυν και επίδοξων υπουργών είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει του ανασχηματισμού, κάτι που παραδέχεται το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου μέσω διαρροής. Μάλιστα οι εξωθεσμικές πιέσεις για την παραμονή ή την είσοδο υπουργών στο υπουργικό συμβούλιο έχουν προκαλέσει τη δυσφορία αρκετών υπουργών και γαλάζιων στελεχών.

Ειδικότερα, συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη μιλώντας στο protothema και ερωτηθείς για τον επικείμενο ανασχηματισμό που έχει εξαγγελθεί εδώ και μέρες από την κυβέρνηση, συνέστησε «στρατηγική υπομονή», αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι ανακοινώσεις δεν πρόκειται να γίνουν τελικά τη Δευτέρα. Σύμφωνα δε με το φιλικό προς την κυβέρνηση site, η αναφορά «θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως παρότρυνση του Μεγάρου Μαξίμου στους υπουργούς και τους ενδιαφερόμενους να εισέλθουν στο κυβερνητικό σχήμα να μην βιάζονται, ούτε και να αξιοποιούν γνωριμίες ή διασυνδέσεις πιέζοντας για την παραμονή ή την είσοδό τους στο υπουργικό συμβούλιο».

Βγήκαν τα «μαχαίρια»

Η διαρροή αυτή φαίνεται ότι προκάλεσε έντονο εκνευρισμό σε νυν υπουργούς, όπως αποτυπώνεται σε δημοσίευμα του iefimerida με τίτλο «Παίζει με τα νεύρα των υπουργών ο Μητσοτάκης».

«Εκνευρισμό προκάλεσε στα υπουργικά γραφεία και η διαρροή ότι το Μέγαρο Μαξίμου δέχεται... εξωθεσμικές πιέσεις για την παραμονή ή την είσοδο υπουργών στο υπουργικό συμβούλιο!» σημειώνει το site που επίσης εκφράζει ανοιχτά φιλοκυβερνητική γραμμή.

Αναφέρει επίσης σε σκωπτικό ύφος ότι «το γεγονός ότι για αύριο, Τρίτη, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στις 11 το πρωί, περιπλέκει τα πράγματα, καθώς, εάν δεν ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός, θα έχουμε την... παγκόσμια πρωτοτυπία να δοθούν κατευθύνσεις στο υπουργικό τις οποίες θα υλοποιήσουν... άλλοι υπουργοί!».

Όπως μάλιστα αναφέρει δημοσίευμα του liberal από την Παρασκευή (27/8) «Σε μάχη των πετρελαϊκών κολοσσών της χώρας εξελίσσεται η καρέκλα του υπουργού της Προστασίας του Πολίτη ή της Δημόσιας Τάξης, όπως προτιμά ο αναχρονιστικός Μινώταυρος. Τον Μιχάλη τον Χρυσοχοϊδη στηρίζει ο ένας κολοσσός και τον Τάκη τον Θεοδωρικάκο ο άλλος. Το ερώτημα είναι τι θα κάνει ο Πρόεδρος. Όποια από τις δύο επιλογές κάνει, θα δυσαρεστήσει το έτερο … τζάκι».

>>Διαβάστε ακόμη: «Ανασχηματισμός: Αμετακίνητο θέλει τον Μ. Χρυσοχοΐδη το συγκρότημα Μαρινάκη»

Ν. Ηλιόπουλος για διαρροές: «Εαν δεν το κατάλαβαν, ομολογούν ότι είναι έρμαιο πιέσεων νυν και επίδοξων υπουργών»

Η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ν.  Ηλιόπουλου, σχετικά με τις κυβερνητικές διαρροές για τον ανασχηματισμό, αναφέρει: «Οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη που συνιστούν ''στρατηγική υπομονή'', αν δεν το κατάλαβαν, ομολογούν ότι είναι έρμαιο πιέσεων νυν και επίδοξων υπουργών. Η ειδική αναφορά σε "γνωριμίες και διασυνδέσεις" παραδέχεται τη διαπλοκή και τις πιέσεις και οικονομικών παραγόντων.

Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης προαναγγέλλει ανασχηματισμό και τελικά δεν μπορεί να τον κάνει από τις πολιτικές του εξαρτήσεις. Όχι ότι δεν το γνωρίζαμε, αλλά τόση ειλικρίνεια δεν την περιμέναμε».

​Πληροφοριες: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)