to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τι «ξέχασε» ο πρωθυπουργός

Ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα, χθες, στη Βουλή, στη συζήτηση για τις πληγείσες περιοχές εξαιτίας των πυρκαγιών (και όχι τις «πληγέντες περιοχές», όπως είπε ο Κ. Μητσοτάκης!)


Μεταξύ αυτών ακούστηκε, και πάλι από τα χείλη του πρωθυπουργού (που ήταν και συνεχώς χαμογελαστά), στη δευτερολογία του, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Και μιας και μιλήσατε και για τον σεισμό, ο οποίος χτύπησε τη Λάρισα: Οπως θυμάστε, ένα δημόσιο κτίριο γκρεμίστηκε και είναι το σχολείο στο Δαμάσι. Αυτό είναι το καινούργιο σχολείο σε 4 μήνες. Ελπίζω να μπορέσω να βρεθώ εκεί στον αγιασμό».

Πράγματι έγινε σεισμός τον περασμένο Μάρτιο στη Λάρισα και πράγματι το εν λόγω σχολείο γκρεμίστηκε. Ωστόσο, κάτι «ξέχασε» να πει ο πρωθυπουργός, τα εξής δύο: κατ’ αρχάς, το σχολείο δεν χτίστηκε από την πολιτεία αλλά με δωρεά της εταιρείας ΤΕΡΝΑ -της γνωστής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην ανάληψη και κάλυψη ενός ευρύτατου φάσματος δημοσίων και ιδιωτικών έργων. Αυτό είναι το ένα.

Το δεύτερο που «ξέχασε» ο κ. Μητσοτάκης είναι πως δεν γκρεμίστηκε μόνο το σχολείο στο Δαμάσι, όπως ανέφερε. Και πράγματι του ευχόμαστε να πάει στα εγκαίνια του σχολείου, μπας και δει ιδίοις όμμασι πως γκρεμίστηκαν και σπίτια. Και μάλιστα πολλά. Με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένας καταυλισμός σεισμόπληκτων, 50 μόλις μέτρα από το σχολείο.

Σκηνές από τον καταυλισμό σεισμόπληκτων που υπάρχει σήμερα δίπλα στο νέο σχολείο

Το σχολείο χτίστηκε μεν, αλλά οι σεισμόπληκτοι (και μαθητές) δεν πήγαν ακόμα στα σπίτια τους. Ζουν ακόμα στα λυόμενα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)