to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:20 | 25.08.2021

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Βουλή: Ξεπέρασε κάθε πήχυ στην τυμβωρυχία ο Κ. Μητσοτάκης στη δευτερολογία του

«Στη μια μετρήσαμε στρέμματα, στην άλλη φέρετρα», είπε ανερυθρίαστα. Προς υποχρεωτική ασφάλιση κατοικιών σε ιδιώτες, αναδάσωση από ιδιώτες, διάλυση δασαρχείων.


Στην συνήθη πρακτική της τυμβωρυχίας των νεκρών στο Μάτι κατέφυγε στην δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσπαθώντας να αποφύγει τα σκληρά ερωτήματα και την κριτική από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Με μία «μαγική εικόνα» όπου κατά τον ίδιο δεν απέτυχε ο κρατικός μηχανισμός και ο σχεδιασμός από την Πολιτική Προστασία, αλλά απλώς είχε ο ίδιος... ψηλότερους στόχους, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «βάλαμε τον πήχη ψηλά και με θάρρος λέμε πως σε ό,τι αφορά στην πολιτική για το περιβάλλον περάσαμε κάτω από τον πήχη που βάλαμε εμείς. Δεν είστε εσείς ο πήχης, δεν συγκρινόμαστε με εσάς», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης. Και αμέσως μετά, έκανε την σύγκριση που δήλωσε ότι δεν κάνει: «στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη φέρετρα».

Στη συνέχεια, προσπάθησε να παρουσιάσει ένα πρόσωπο φιλικό προς τους ανθρώπους που υπηρετούν στα μέσα εναέριας πυρόσβεσης, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν» για την ενίσχυση των εναέριων μέσων, παρότι από την αρχή της διακυβέρνησης της ΝΔ οι μαζικές προμήθειες φαίνεται να αφορούν σχεδόν αποκλειστικά την ΕΛΑΣ, ακόμη και με οχήματα 4Χ4 που κανονικά θα αφορούσαν περισσότερο την Πυροσβεστική...

Σε μία ακόμη θέση-θέατρο του παραλόγου, ο κ. Μητσοτάκης που επί πρωθυπουργίας του φαίνεται η έννοια της πυρόσβεσης να αντικαθίσταται απλώς από την έννοια της εκκένωσης για να περάσουν οι φλόγες, έριξε και γέφυρες προς το ΚΙΝΑΛΛ, χαρακτηρίζοντας θετικές τις προτάσεις Γεννηματά για «ενεργό ρόλο της τοπικής κοινωνίας». Και ξανά, προσπάθησε να αντικαταστήσει δάση, κατοικίες και τοπικές πατρίδες με χρήματα: «Πηγαίνετε να ρωτήσετε τους πολίτες στην Καρδίτσα και τη Σάμο κατά πόσον είναι ευχαριστημένοι από την ταχύτητα απόδοσης των αποζημιώσεων. Τα δώσαμε σε μία εβδομάδα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)