to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:16 | 23.08.2021

Κοινωνία

Κάρυστος: Οριοθετήθηκε το μέτωπο - Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Βελτιωμένη είναι η εικόνα από το μέτωπο στη Νότια Εύβοια. Η φωτιά στην Κάρυστο οριοθετήθηκε και πλέον οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις.


Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά στο Μαρμάρι έχει οριοθετηθεί, αλλά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο, και πλέον όλες οι δυνάμεις έχουν πέσει πάνω σε εστίες και αναζωπυρώσεις. Νωρίτερα, μεγάλη αναζωπύρωση είχε σημειωθεί στην περιοχή του Οικοδομικού Συνεταιρισμού των Ιατρών, απειλώντας σπίτια. Μετά από σκλήρή μάχη, το μέτωπο αντιμετωπίστηκε. Ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος δήλωσε στο evima.gr πως «το μέτωπο της αναζωπύρωσης στο Φυγιά, έχει περιοριστεί. Ευτυχώς δεν κάηκαν σπίτια. Κάηκε μόνο ένα αυτοκίνητο στην περιοχή των Γιατρών. Ωστόσο τα εναέρια μέσα παραμένουν στην περιοχή, καθώς υπάρχει φόβος για νέα αναζωπύρωση. Οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί στην περιοχή». Το έργο των πυροσβεστών είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι κατά διαστήματα 7-8 μποφόρ. Η πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή Φυγιά Καρύστου. Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 26 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν 9 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος. Συνδρομή παρείχαν νωρίτερα και 2 Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού. Σημειώνεται ότι συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, το Λιμενικό Σώμα και ο Ερυθρός Σταυρός. Λόγω των ισχυρών ανέμων, σύμφωνα με την Πυροσβεστική κρίθηκε αναγκαίο να αυξηθούν τα ελικόπτερα που επιχειρούν στην περιοχή.

Κάηκαν σπίτια

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη  Στερεάς Ελλάδας  Φάνη Σπανό, οι φλόγες είναι δίπλα στα σπίτια στον οικισμό Κοκκίνη, με κάποια να έχουν υποστεί μικρές ζημιές.  Η φωτιά αυτή την ώρα είναι οριοθετημένη στην περιοχή, όπου και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να την σβήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, η φωτιά έκαψε δασική έκταση στην περιοχή Φυγιάς, η οποία βρίσκεται ενδιάμεσα στα Στύρα και το Μαρμάρι και στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Screenshot_20210823_035157 Screenshot_20210823_035147


Screenshot_20210823_035136 Screenshot_20210823_035125
tags: Εύβοια

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)