to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:33 | 20.08.2021

Κοινωνία

Δυο αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιάννη Αντετοκούνμπο που δεν «παίζουν» πουθενά

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Νικολαΐδης με αφορμή την δίκαιη «αποθέωση» του Έλληνα σούπερ-σταρ για την κίνηση του να δωρίζει το 50% των εσόδων του e-shop του στους πυρόπληκτους, δημοσιοποίησε δυο μικρά αποσπάσματα από το πρόσφατο βιβλίο του Γιάννη που κανείς στη Νέα Δημοκρατία δε θα ήθελε να δει


«Παίζει σε όλα τα ΜΜΕ (ευτυχώς) η υπέροχη κίνηση των αδερφών Αντετοκούνμπο να δωρίσουν το 50% τον εσόδων του e-shop τους στους πυρόπληκτους.

Αυτά τα αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιάννη που εκδόθηκε πρόσφατα όμως, δεν τα είδαμε πουθενά.

Γιατί;» σχολιάζει ο Αλ. Νικολαΐδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter παραθέτοντας τα δύο αποσπάσματα:

«Υπήρξε μια μικρή ακτίδα ελπίδας για τους μετανάστες στην Ελλάδα το 2015, όταν το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην εξουσία και πέρασε ο νόμος- ορόσημο 4332 ο οποίος έδινε το δικαίωμα σε παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν ή/και ανατράφηκαν στην Ελλάδα να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια. Ο νόμος βέβαια καταργήθηκε το 2020 όταν το alt-right αντι-μεταναστευτικό κόμμα Νέα Δημοκρατία επέβαλε νέους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένων εξωφρετικά δύσκολων εξετάσεων για την ελληνική ζωή, τη γλώσσα, τον πολιτισμό που στην ουσία αρνούνταν, για ακόμη μια φορά, την απόκτηση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών που είχαν γεννηθεί στην Ελλάδα».

Ενώ σε άλλο χωρίο του βιβλίου που παρατίθεται από τον Αλ. Νικολαΐδη αναφέρεται: «ο Άδωνης Γεωργιάδης, που σήμερα είναι υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και είναι επίσης ένας από τους πιο επιδραστικούς δεξιούς πολιτικούς στη χώρα, μίλησε σαρκαστικά για τον Γιάννη  στη τηλεόραση το 2018 καθώς προέφερε λανθασμένα το επώνυμο του: «Ακενοτούμπο, ακενοτούμπο... Δε παίζει ως έλληνας; Έλληνας δε λένε ότι είναι; Ιθαγένεια ελληνική έχει. Κάπου στην Αφρική γεννήθηκε ο άνθρωπος...»

Άλλο ένα βίντεο που θα θέλει να ξεχάσει ο Άδωνις Γεωργιάδης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)