to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κυβερνητικές ευθύνες και ιδιωτικές αναδασώσεις

Το μόνο που ακούσαμε ευκρινώς ήταν ότι το κράτος έχει σχέδιο αναδάσωσης 150.00 στρεμμάτων -το 10% των καμένων- και για τα υπόλοιπα θα προσκληθούν ιδιώτες


Όλα λοιπόν τα βρήκε καλώς καμωμένα ο Μητσοτάκης και το επιβεβαίωσε και ο Χαρδαλιάς. Και ζητήθηκε και μια συγγνώμη για να μην θεωρηθεί ότι η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον κόσμο.

Αλλά στην Εύβοια και την Αρκαδία οι φωτιές συνεχίζουν να είναι εκτός ελέγχου για δέκατη συνεχόμενη ημέρα και ο μοναδικός υπεύθυνος που έχει κατονομαστεί ρητά είναι η κλιματική αλλαγή.

Ο κόσμος από τα μέτωπα της φωτιάς ένα πράγμα ρωτάει: Πού ήταν το επιτελικό κράτος, οι δυνάμεις κατάσβεσης και τα εναέρια μέσα σε φάσεις που οι φωτιές μπορούσαν να τεθούν υπό έλεγχο;

Οι πυρόπληκτοι καταγγέλλουν ότι αυτό που έχει συμβεί είναι ό,τι ακριβώς θα συνέβαινε αν οι φωτιές είχαν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.  Άρα, με εξαίρεση τις εκκενώσεις, δεν υπήρξε κανένα σχέδιο.

Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι τα μέτρα οικονομικής στήριξης που εξήγγειλε δεν μπορούν να κατευνάσουν τους πληγέντες. Θα πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη ανάληψη ευθύνης και να παρθούν σοβαρά μέτρα για την αναδιοργάνωση του κρατικού μηχανισμού.

Και, ακόμα, θα πρέπει να υπάρξει ένα σχέδιο για να μην ερημώσει η βόρεια Εύβοια μετά την παραγωγική της καταστροφή. Είναι σε θέση να τα κάνει αυτά η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Αμφίβολο.

Αμφίβολο διότι το μόνο που ακούσαμε ευκρινώς ήταν ότι το κράτος έχει σχέδιο αναδάσωσης 150.00 στρεμμάτων -το 10% των καμένων- και για τα υπόλοιπα θα προσκληθούν ιδιώτες.

Αυτό τον απασχολεί τον Κ. Μητσοτάκη. Οι ιδιώτες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)