to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:48 | 09.08.2021

Πολιτική

«Βόρεια Εύβοια: Ομολογία εγκατάλειψης από τον αρχηγό της Πυροσβεστικής»

«Αυτός είναι ο κυβερνητικός σχεδιασμός εδώ και εφτά μέρες: εγκατάλειψη»


Η δήλωση του Βαγγέλη Αποστόλου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ν. Ευβοίας και Πρώην Υπουργού, από τα χωριά της Β. Εύβοιας που για 7η συνεχή ημέρα καίγονται:

Είμαι στη Βόρεια Εύβοια. Το μοναδικό πρόταγμα πλέον είναι να τελειώνει αυτός ο εφιάλτης. Οι κάτοικοι έχουν εγκαταλειφθεί, οι κόποι της ζωής τους καταστράφηκαν και εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα πολύτιμου δάσους έχουν κατακαεί.

Ενώ κάτοικοι, τοπική αυτοδιοίκηση, εθελοντές και πυροσβέστες δίνουν μάχη στα μέτωπα της φωτιάς, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής δηλώνει προκλητικά οτι δεν παρακολουθούσε και πολύ γιατί ασχολείται αποκλειστικά με τη φωτιά στην Πάρνηθα.

Αυτός είναι ο κυβερνητικός σχεδιασμός εδώ και εφτά μέρες: εγκατάλειψη.

Οι τηλεοπτικές δηλώσεις του αρχηγού της πυροσβεστικής, χθες βράδυ, το αποδεικνύουν περίτρανα.

«Οι πολίτες δεν μπορούν να διακρίνουν τα εναέρια μέσα είτε επιχειρούν σε άλλο σημείο»

Θυμίζουμε ότι, ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής σε συνεντεύξεις του στο Mega και τον Ant1 (8/8/21) δήλωσε αρχικά πως δεν έχει ακριβή εικόνα για την κατάσβεση και τον αριθμό εναέριων μέσων που επιχειρούν στην Βόρεια Εύβοια, επειδή «εδώ και τρεις μέρες βρίσκομαι [στην Πάρνηθα]».

«Οι πληροφορίες που έχω για την Εύβοια και το βόρειο κομμάτι» είπε στο Mega, είναι πως «σήμερα διατέθηκαν πολλά εναέρια μέσα στην Εύβοια», σημειώνοντας ότι τις προηγούμενες ημέρες «η διασπορά των δυνάμεων ήταν μεγάλη με δύσκολες καιρικές συνθήκες».

Στην ερώτηση για τον αριθμό των εναέριων μέσων δεν δίστασε να πει πως «φυσιολογικά οι πολίτες, μέσα σε αυτά τα άσχημα περιστατικά δεν μπορούν να διακρίνουν [τα εναέρια μέσα], είτε είναι σε άλλο σημείο. Είναι μια μεγάλη περίμετρος». Πρόσθεσε, δε, πως τα πτητικά μέσα «δούλευαν σε rotation».

Γνωστοποίησε πως στην Βόρεια Εύβοια «επιχείρησαν 4 αεροσκάφη 3 σούπερ πούμα με κάδο και το Beriev, δηλαδή γύρω στα 10 εναέρια μέσα».

Ωστόσο επανέλαβε πως δεν μπορεί να πει περισσότερα, καθώς «ασχολούμουν εδώ πέρα» στην Πάρνηθα. Στην Αντ1 είπε χαρακτηριστικά «δεν παρακολουθούσα τόσο πολύ».

Ο Στέφανος Κολοκούρης δεν δίστασε να ισχυριστεί πως τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν δυνατοί άνεμοι. Σε ερώτηση γιατί επεκτάθηκαν ραγδαία τα μέτωπα είπε πως επικρατούσε «μεγάλη ξηρασία και θερμοκρασία και δυνατός άνεμος». Το ίδιο είπε και στον Αντ1. Πως «οι καιρικές συνθήκες έφεραν μεγάλη ξηρασία με δυνατούς ανέμους».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)