to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:30 | 03.08.2021

Πολιτική

Ν. Σαντορινιός: Η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας οδηγεί το Λιμενικό Σώμα σε σκοτεινές και μαύρες εποχές

«Η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας με τις μεθοδεύσεις της για τις μεταθέσεις, οδηγεί το Λιμενικό Σώμα σε σκοτεινές και μαύρες εποχές»


Η δήλωση του Τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Ν. Σαντορινιού για μεταθέσεις σε ΛΣ- ΕΛΑΚΤ:

«Τα όσα καταγγέλλονται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος σχετικά με τον τρόπο και τις συνθήκες με τους οποίους διεξήχθη το πρώτο, μετά από πολλούς μήνες, Συμβούλιο Έκτακτων Μεταθέσεων, είναι απαράδεκτα, αντίκεινται στο εν ισχύ νομοθετικό πλαίσιο (ΠΔ 11/2021, 4504/2017, 4676/2020) και προκαλούν το κοινό αίσθημα κάθε στελέχους του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ. Η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας επιχειρεί να ποδηγετήσει όλους τους θεσμούς και να ελέγξει και το Συμβούλιο Μεταθέσεων.

Η κατάρτιση πινάκων, πριν την σύγκληση του Συμβουλίου, η επιλογή υποψηφίων έναντι άλλων, με κριτήρια εκτός νόμου, και η υποτίμηση του ρόλου του συνδικαλισμού, θυμίζουν άλλες, σκοτεινές, εποχές που το Λιμενικό Σώμα έχει αφήσει πίσω του ανεπιστρεπτί. Ο Υπουργός αντιγράφει και συναγωνίζεται τις μεθοδεύσεις της ΕΡΕ.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και η ηγεσία του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ φέροντας ακέραια την ευθύνη αυτών των «στημένων» Συμβουλίων, οφείλουν να εξηγήσουν στα στελέχη του Σώματος γιατί επέλεξαν να ακολουθήσουν μια εξωθεσμική, επί της ουσίας, διαδικασία, με σοβαρά ζητήματα παραβίασης των προβλεπόμενων διαδικασιών μεταθέσεων που θίγουν ευθέως τις αρχές της Ισονομίας, της Δικαιοσύνης και της Διαφάνειας.

Στην Κυβέρνηση και στο ΥΝΑΝΠ πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κανείς δεν μπορεί παίζει με τις τύχες των Λιμενικών».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)