to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:07 | 02.08.2021

Πολιτισμός

«Το χωριό των ηλιθίων» του Neil Simon από το ΚΕΘΕΑ

Το έργο θα παιχτεί στο Αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας για δύο παραστάσεις, την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Αυγούστου και ώρα 21.30 και θα συνεχίσει το ταξίδι του στον Πύργο Ηλείας με μία παράσταση την Τετάρτη 11 Αυγούστου στο θεματικό πάρκο Ξυστρή την ίδια ώρα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Τα μέλη του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ, σε συνεργασία με εθελοντές και φίλους του προγράμματος, παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Το Χωριό των Ηλιθίων» του Neil Simon, σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο της Καλαμάτας την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Αυγούστου ώρα 21:30. H είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η υπόθεση διαδραματίζεται σε ένα χωριό της Ουκρανίας. Μια κατάρα 200 χρόνων έχει πέσει στους κατοίκους του χωριού καταδικάζοντάς τους σε αιώνια ηλιθιότητα. Ο νεοφερμένος δάσκαλος Λέον Τολτσίνσκι καταφθάνει στο χωριό και αφού έρθει αντιμέτωπος με τους όχι και τόσο εύστροφους κατοίκους του, αναλαμβάνει την εκπαίδευση της εξίσου αδαούς Σοφίας την οποία ερωτεύεται. Σύντομα μαθαίνει πως αν δεν εκπαιδεύσει τη Σοφία μέσα σε 24 ώρες, η κατάρα θα πέσει και σε εκείνον.

Το χωρίο των ηλιθίων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα ρομαντικό παραμύθι, με πολιτικές –ωστόσο- και κοινωνικές προεκτάσεις. Η ηλιθιότητα των κατοίκων είναι αποτέλεσμα της κατάρας ή προκαλείται από την υποταγή σε κάποιον τύραννο ή στην υπάρχουσα τάξη; Μήπως οι δεισιδαιμονίες και οι προκαταλήψεις πηγάζουν από την ημιμάθεια; Είναι αληθινά όσα έχουμε διδαχθεί από την οικογένεια μας και το κοινωνικό σύστημα ή ενηλικιωθήκαμε σε μια παραδοθείσα πλάνη ;

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ αποτελείται από μέλη του προγράμματος σε διαφορετικές φάσεις θεραπείας και δούλεψε υπό τις οδηγίες της εθελόντριας σκηνοθέτιδας Χρυσοθέμιδος Αμανατίδη. Για να υλοποιηθεί η παράσταση έχουν επίσης συνδράμει εθελοντικά οι: η Πειραματική Σκηνή που παραχώρησε τα κοστούμια, η Χρύσα Μαντά που επιμελείται το μακιγιάζ, o Χρήστος Συκάς στην ηχητική υποστήριξη, ο Πάνος Ταντής στην ηχογράφηση, o Χρόνης Χρονόπουλος στη βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση και η γραφίστρια Ιωάννα Κυρίτση που σχεδίασε την αφίσα της παράστασης. Ο χώρος του Αμφιθέατρου του Κάστρου παραχωρήθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις». Χορηγοί της θεατρικής ομάδας είναι το «Coffee Department» και το «Αριστοτέλειον».

Στον χώρο της παράστασης θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την πανδημία COVID-19.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)