to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:45 | 02.08.2021

Κοινωνία

Γιαγιά και εγγονός νεκροί από έκρηξη υγραερίου σε διαμέρισμα στα Κάτω Πατήσια

Δύο νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός έκρηξης και πυρκαγιάς σε διαμέρισμα 4ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Φολεγάνδρου στα Κάτω Πατήσια το ξημέρωμα. Ο εγγονός, ηλικίας περίπου 35 ετών, εκτινάχτηκε από την έκρηξη και βρέθηκε νεκρός στο πεζοδρόμιο, ενώ η γιαγιά του, 80 ετών, βρέθηκε απανθρακωμένη


Γιαγιά και εγγονός είναι τα θύματα της έκρηξης και της πυρκαγιάς στο διαμέρισμα της οδού Φολεγάνδρου 38, στα Κάτω Πατήσια, που σημειώθηκε σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο διαμέρισμα, που βρίσκεται στον 4ο όροφο πενταώροφης πολυκατοικίας, διαπιστώθηκε διαφυγή από φιάλη υγραερίου, στην οποία αποδίδονται η έκρηξη και η πυρκαγιά, που προκάλεσε τον θάνατο των δύο ανθρώπων.

Ο εγγονός, ηλικίας περίπου 35 ετών, εκτινάχτηκε από την έκρηξη και βρέθηκε νεκρός στο πεζοδρόμιο μπροστά από την πολυκατοικία, ενώ η γιαγιά του, 80 ετών, βρέθηκε απανθρακωμένη μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς από τους πυροσβέστες.

Στο σημείο έσπευσαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα, οι οποίοι μόλις έφτασαν βρήκαν έναν άνδρα νεκρό στο πεζοδρόμιο, ενώ οι γείτονες, που είχαν εκκενώσει την πολυκατοικία, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ανέφεραν ότι είχε ακουστεί και μία ισχυρή έκρηξη.

Οι πυροσβέστες ανέβηκαν στον 4ο όροφο όπου έσβησαν γρήγορα την πυρκαγιά, ή οποία δεν είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις και τότε βρήκαν νεκρό ακόμη ένα άτομο. Το δεύτερο θύμα ήταν απανθρακωμένο γι' αυτό αρχικά δεν έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα.

Εκτεταμένες οι ζημιές μετά την έκρηξη

Εκτεταμένες ζημιές στα γύρω διαμερίσματα της πολυκατοικίας στην οδό Φολεγάνδρου στα Κάτω Πατήσια, προκάλεσε η έκρηξη της φιάλης υγραερίου. Το διαμέρισμα καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ τα δύο θύματα δε κατάφεραν να αντιδράσουν κρίνοντας από το που βρέθηκαν οι σωροί τους.

Την προανάκριση ανέλαβε τελικά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, που διερευνά τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)