to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Μεροκάματο και καύσωνας

Κανένα μέτρο προστασίας δεν υπάρχει στην κυβερνητική ατζέντα για όσους θα δουλεύουν τις επόμενες ημέρες σε γιαπιά, μηχανοστάσια, χυτήρια, ναυπηγικές εργασίες


Πολλά θα ειπωθούν και άλλα τόσα θα ακουστούν για τον επερχόμενο καύσωνα. Μετεωρολόγοι, γιατροί και εκπρόσωποι της Πολιτείας θα παρελάσουν από τα ΜΜΕ μοιράζοντας συμβουλές οι μεν και υποσχέσεις οι δε για την αντιμετώπιση του άκρως επικίνδυνου φαινομένου. Ούτε λίγο ούτε πολύ θα μας πουν να μείνουμε σπίτι και θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση σαν να απευθύνονται σε συνταξιούχους, σε άνεργους και σε εισοδηματίες.

Σαν να μην υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που θα υποχρεωθούν να εκτεθούν στον καύσωνα δουλεύοντας σε ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες. Γι’ αυτούς δεν θα ειπωθεί τίποτα και κανείς δεν θα ακούσει λέξη.  Όπως δεν ειπώθηκε τίποτα όταν, κατά τη διάρκεια του καύσωνα του Ιουνίου, υπήρξαν δεκάδες καταγγελίες για λιποθυμίες εργαζόμενων σε χώρους δουλειάς όπου αναπτύσσονταν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Το ίδιο είναι σίγουρο πως θα συμβεί και τις επόμενες ημέρες. Διότι πολύ απλά κανείς δεν νοιάζεται και κανείς εργοδότης δεν θέλει να χάσει ούτε ευρώ, και ας είναι και πυρακτωμένο από τη ζέστη. Δυστυχώς έτσι είναι.

Κανένα μέτρο προστασίας δεν υπάρχει στην κυβερνητική ατζέντα για όσους θα δουλεύουν τις επόμενες ημέρες σε γιαπιά, μηχανοστάσια, χυτήρια, ναυπηγικές εργασίες, υαλουργίες, μηχανουργεία, θερμοκήπια και αλλού την ώρα που ο υδράργυρος θα χτυπάει κάτι παραπάνω από κόκκινο.

Συμβουλές θα μοιράσουν, αλλά δεν πρόκειται να πάρουν ούτε ένα μέτρο. Επειδή τα μέτρα, όπως και να το κάνεις, κοστίζουν στους εργοδότες και εκεί αυτή η κυβέρνηση πάει μονίμως πάσο.  Άσε που, και μέτρα να πάρουν, θα είναι για τα μάτια του κόσμου, αφού δεν υπάρχουν πλέον ελεγκτικοί μηχανισμοί που θα εξασφαλίζουν την τήρησή τους. Οπότε ας μην τρέφουμε αυταπάτες.

Τις επόμενες ημέρες χιλιάδες εργαζόμενοι θα υποφέρουν και ο μόνος τρόπος για να προστατευθούν θα είναι να χάσουν το μεροκάματο. Διότι εδώ έχουμε επιτελικό κράτος.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)