to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:31 | 30.07.2021

Αθλητισμός

«Χρυσή» κούρσα για τον Στέφανο Ντούσκο στην κωπηλασία

Ο Ολυμπιονίκης του απλού σκιφ της κωπηλασίας στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο Στέφανος Ντούσκος χάρισε στην ελληνική κωπηλασία το 4ο Ολυμπιακό μετάλλιο στην Ιστορία και το πρώτο χρυσό


Ο 24χρονος Γιαννιώτης σκιφίστας δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε πετύχει, λίγα λεπτά μετά την απίστευτη κούρσα του στον τελικό, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Δεν μπορώ να το πιστέψω! Δεν το πιστεύω! Αλήθεια... δεν το πιστεύω! Η καλύτερη κούρσα της καριέρας μου. Με βοήθησε ο καιρός. Ένιωθα πολύ καλά στην κούρσα. Ο προπονητής μου είπε πως θα είμαι μέσα στα μετάλλια, πριν πάρω θέση στη γραμμή της εκκίνησης. Έκανα μια αλλαγή μέσα στην κούρσα, στα 1.000 μέτρα και δεν πίστευα ότι θα αντέξω. Στα τελευταία 500 μέτρα έλεγα Θεέ μου βοήθησέ με. Κράτα λίγο ακόμη. Στα 100 τελευταία μέτρα, είπα... δεν το χάνω! Για όλους αυτούς που με βλέπουν στην Ελλάδα ένα μεγάλο ευχαριστώ! Ευχαριστώ τους γονείς μου, την κοπέλα μου, τον δις Ολυμπιονίκη Βασίλη Πολύμερο, όλους τους ανθρώπους στην Ομοσπονδία και την εθνική, τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΚΟΦΝΣ, Τζιάνι Ποστιλιόνε που με βοήθησε και έφτασα εδώ που έφτασα, τον γιατρό μου και γιατρό της εθνικής Γιάννη Χρηστογιάννη και τον χορηγό μου,» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Στέφανου Ντούσκου μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Από την Πολιτεία δεν είχα καμία στήριξη»

Όπως είπε είχε τη στήριξη του σωματείου του, της οικογένειάς του και της Ομοσπονδίας, όχι, όμως της Πολιτείας. Ο Στέφανος Ντούσκος περιέγραψε μιλώντας στον ALPHA τις αμέτρητες ώρες προπονήσεις σεις όλα αυτά τα χρόνια επισημαίνοντας ότι επί 330 ημέρες το χρόνο είναι κλεισμένος στο ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά και προπονούνται για να πετύχει ένα μεγάλο στόχο και να φτάσει εκεί που θέλει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)