to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:28 | 29.07.2021

Διεθνή

Τρίτη δόση εμβολίου στο Ισραήλ για τους άνω των 65 ετών

Το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα που προχωρά σε αυτή την κίνηση, καθώς η παραλλαγή Δέλτα προκαλεί παγκοσμίως νέα έξαρση των κρουσμάτων


Το Ισραήλ θα αρχίσει να χορηγεί και τρίτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 σε άτομα άνω των 65 ετών, μετά τη σχετική έγκριση που έδωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Οι εμβολιασμοί με την τρίτη αναμνηστική δόση θα ξεκινήσουν την Κυριακή, για όσους έκαναν τη δεύτερη δόση τουλάχιστον πριν από πέντε μήνες.

Το Ισραήλ είναι η πρώτη χώρα που προχωρά σε αυτή την κίνηση, καθώς η παραλλαγή Δέλτα προκαλεί παγκοσμίως νέα έξαρση των κρουσμάτων.

Οι ειδικοί που συμβουλεύουν την ισραηλινή κυβέρνηση συνέστησαν τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης του εμβολίου στους ηλικιωμένους, αν και διαφώνησαν για το αν αυτό θα έπρεπε να γίνει για τους άνω των 60 ή για άτομα από 65 ετών ή 70 ετών και πάνω.

Ειδικοί που επικαλείται η εφημερίδα Haaretz, ανέφεραν ότι ακόμα δεν έχουν επαρκή δεδομένα για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια της χορήγησης μιας τρίτης δόσης, αλλά εξέφρασαν ανησυχία για την καθυστέρηση λήψης απόφασης γύρω από το θέμα.

Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, ξεκαθάρισε πως το Ισραήλ βρίσκεται «πολύ κοντά» στο να αποφασίσει τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης και στην αγορά επιπλέον δόσεων εμβολίων για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Πριν από δύο εβδομάδες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων στις ΗΠΑ (CDC) είχαν τοποθετηθεί σχετικά, λέγοντας πως προς το παρόν δεν υπάρχει ανάγκη για τρίτη δόση εμβολίου. Καθώς, όμως, τα δεδομένα από μελέτη του ισραηλινού υπουργείου Υγείας έδειξαν απότομη μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου κατά της μόλυνσης και μικρή μείωση στην πρόληψη σοβαρής νόσησης, οι αρχές του Ισραήλ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα στρατηγική.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της ανάλυσης του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ η αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer / BioNTech κατά του κορονοϊού μειώνεται κατά 42% όσον αφορά στην προστασία έναντι της λοίμωξης μεταξύ των εμβολιασμένων, ενώ η προστασία από σοβαρή νόσηση μειώθηκε έως και 60% ανάμεσα σε αυτούς που εμβολιάστηκαν στην αρχή της εμβολιαστικής εκστρατείας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)