to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:03 | 29.07.2021

Πολιτισμός

Τροπολογία για το προσωπικό του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του ΥΠΠΟ κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Τροπολογία για τη ρύθμιση θεμάτων του προσωπικού του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Υπ. Πολιτισμού κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου, Μάριος Κάτσης και Σωκράτης Φάμελλος



Η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας που κατατέθηκε αναφέρει ότι με την προτεινόμενη προσθήκη στην παρ. 4 του άρθρου 7 του ν. 4598/2019 (Α΄ 36), δεδομένου ότι έχει παρέλθει υπέρμετρα μεγάλο χρονικό διάστημα από τη γνωστοποίηση στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της προβλεπόμενης στη διάταξη απόφασης του Α.Σ.Ε.Π. για την πλήρωση των προϋποθέσεων και την επιλογή των εντασσομένων υπαλλήλων, τίθεται δεσμευτική προθεσμία μέχρι την 31η.8.2021 για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης σε προσωποπαγείς θέσεις που συστήνονται στο ΥΠΠΟΑ του συνόλου των εργαζομένων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου για τους οποίους το Α.Σ.Ε.Π. αποφάνθηκε ότι πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις.
Με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται η λειτουργία υπό τις δομές του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού του παιδικού σταθμού για τα παιδιά των υπαλλήλων του από το ερχόμενο σχολικό έτος και εξής, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διατάξεις του νόμου.

Παράλληλα, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης θα συνεχίσει να εργάζεται στο Ταμείο το σύνολο των υπό ένταξη εργαζομένων, επομένως και όσων η σύμβαση εργασίας έχει καταγγελθεί, η οποία αναβιώνει και η καταγγελία της θεωρείται ως μη γενόμενη. Επίσης, αίρονται και θεωρούνται μη γενόμενες οι αναστολές συμβάσεων εργασίας που προηγήθηκαν των καταγγελιών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)