to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:33 | 28.07.2021

Πολιτική

Αυτοψία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Διονύσου – Απέτυχε στην πράξη το επιτελικό κράτος για μια φορά ακόμη

Μετά από αυτοψία κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Διονύσου εντοπίστηκαν «διάσπαρτα βουνά από κλαριά και πεσμένοι κορμοί δέντρων που άφησε πίσω της η “Μήδεια”»


Το κυβερνητικό μπάχαλο το οποίο ευθύνεται για την εξάπλωση της πυρκαγιάς και την καταστροφή των περιουσιών από τη φωτιά στη Σταμάτα, αποκαλύπτεται την επομένη της καταστροφής. Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη πιάστηκε και πάλι στον ύπνο καθώς καταγγελίες πολιτών έκαναν λόγω για καθυστερημένη επέμβαση της πυροσβεστικής αλλά και της ειδοποίησης μέσω του 112.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την κυβέρνηση, την Περιφέρεια και τους δήμους για αυτήν την έλλειψη οργάνωσης και συντονισμού. Στην πράξη αποδεικνύεται ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης της πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας έχει αποτύχει σε υπερθετικό βαθμό», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ,- Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση μετά από αυτοψία που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, στον Δήμο Διονύσου «βρίσκονται παντού διάσπαρτα βουνά από κλαριά και πεσμένοι κορμοί δέντρων που άφησε πίσω της η κακοκαιρία “Μήδεια” που σημειώθηκε πριν από πέντε μήνες, γεγονός εξαιρετικά επικίνδυνο για εκδήλωση νέας πυρκαγιάς».

Το σχετικό φωτογραφικό υλικό αποδεικνύει τις ευθύνες της κυβέρνησης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή κατά τη διάρκεια χθεσινής πυρκαγιάς έπνεαν σχετικά χαμηλοί άνεμοι.

«Είναι παντελώς αδιάφορο για τους πολίτες αν η αρμοδιότητα για τον καθαρισμό της περιοχής ανήκει στον ΔΕΔΔΗΕ, την Περιφέρεια ή τους δήμους ειδικά από τη στιγμή που έχουν γίνει αναθέσεις πολλών εκ. ευρώ για τους καθαρισμούς των περιοχών από εύφλεκτα υλικά» ξεκαθαρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κλιμάκιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενημερώθηκε από αξιωματικούς της πυροσβεστικής και πληρώματα του Σώματος που κλήθηκαν από όλη την Ελλάδα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και συνομίλησε με πολίτες οι οποίοι εξέφρασαν την οργή τους για την απουσία της κυβέρνησης και την αγωνία τους για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι περιουσίες τους για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες.

Παράλληλα, οι ίδιοι κατήγγειλαν ότι δεν έχουν λάβει ούτε τα 600 ευρώ από την καταστροφή που άφησε η κακοκαιρία «Μήδεια».

«Είναι δεδομένο ότι οι πληγέντες συμπολίτες μας, που δοκιμάζονται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες στο Δήμο Διονύσου, πρέπει άμεσα να αποζημιωθούν, όπως επίσης δεδομένο είναι ότι πρέπει η περιοχή να καθαριστεί και να προστατευτεί» τονίζει καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Χρήστος Σπίρτζης, η αναπληρώτρια Τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, η συντονίστρια ΝΕ Ανατολικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ζανέτ Τσίπρα, ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, Στέλιος Κοροβέσης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Μαζί για τον Διόνυσο”, Νίκος Κλήμης, ο συντονιστής της ΟΜ Διονύσου, Αλέξανδρος Χωνάς και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)