to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:13 | 28.07.2021

Πολιτική

Π. Κουρουμπλής: Υποχρέωση της πολιτείας η ισότιμη πρόσβαση των κωφών-βαρήκοων σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας (ΟΜ.ΚΕ) πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Την ΟΜ.ΚΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Σίμψης και ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Κορδονούρης


Οι εκπρόσωποι της ΟΜ.ΚΕ, αφού ευχαρίστησαν τον Π. Κουρουμπλή για τη διεξαγωγή της συνάντησης αλλά και τη μακρόχρονη συνεισφορά του στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των ΑμεΑ, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κωφοί και βαρήκοοι στην χώρα μας.

Πάγιο και δίκαιο αίτημα της ΟΜ.ΚΕ είναι, η καταβολή του προνομιακού επιδόματος στα άτομα με κώφωση – βαρηκοΐα να μην σταματά στο 18ο έτος ηλικίας αλλά να συνεχίζεται και πέρα του συγκεκριμένου ηλικιακού ορίου, όπως δικαίως ισχύει για όλους τους αναπήρους. Εν συνεχεία, αναφέρθηκαν στον αποκλεισμό που έχουν οι κωφοί και βαρήκοοι από την ενημέρωση, με αποκορύφωμα, την κατάργηση της ταυτόχρονης μετάδοσης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Στη συζήτηση, επισημάνθηκε η ανάγκη η χώρα μας, να αξιοποιήσει άμεσα τις νέες τεχνολογίες (λ.χ. η εφαρμογή Velotype που χρησιμοποιείται σε χώρες όπως η Ολλανδία), με σκοπό να υπάρχει καθολική πρόσβαση των κωφών και βαρήκοων πολιτών σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Τέλος, υπογράμμισαν την επιτακτική ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του προγράμματος διερμηνείας της ΟΜ.ΚΕ.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε ότι υποχρέωση του κράτους είναι η δίκαιη και ισότιμη μεταχείριση όλων των πολιτών, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της ΟΜ.ΚΕ, προκειμένου να μειωθούν οι ανισότητες που υπάρχουν ακόμα και ανάμεσα στους αναπήρους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)