to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:19 | 28.07.2021

Κοινωνία

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως (βίντεο - φωτογραφίες)

Για ένα νομοσχέδιο που δημιουργεί ένα «αυταρχικό, ταξικό, εμπορευματοποιημένο σχολείο ανισοτήτων», κάνουν λόγο οι εκπαιδευτικοί


(φωτογραφία: alfavita.gr)

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για την «αξιολόγηση» που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης μαθητές και εκπαιδευτικοί, καθώς και φοιτητικοί σύλλογοι μετά από το κάλεσμα που έχουν απευθύνει ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΕΛΜΕ καθώς και Σύλλογοι Γονέων και Εκπαιδευτικών στα Προπύλαια.

(βίντεο: avgi.gr)

Μάλιστα η ΔΟΕ στην ανακοίνωση της, εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεσή με το νομοσχέδιο «το οποίο κυβέρνηση θα ψηφίσει για μια ακόμη φορά μέσα στο κατακαλόκαιρο» κάνοντας λόγο για «πρόκληση», τη στιγμή που φουντώνει το 4ο κύμα πανδημίας και η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας να καθησυχάζουν πως όλα είναι έτοιμα για τον Σεπτέμβριο.

Η ΟΛΜΕ χαρακτηρίζει ως «τιμωρητικές» τις τροπολογίες του νομοσχεδίου και τονίζει πως «το νομοσχέδιο δεν πρέπει να περάσει». 

«Το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά το τοπίο στην εκπαίδευση, οικοδομώντας ένα αυταρχικό, ταξικό, εμπορευματοποιημένο σχολείο ανισοτήτων», τονίζεται στη σχετικοί ανακοίνωση.

Από την άλλη η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας επισημαίνει: Το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση συνιστά μια βαθιά αντιδραστική τομή που φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά το τοπίο στην εκπαίδευση, οικοδομώντας ένα αυταρχικό, ταξικό, εμπορευματοποιημένο σχολείο ανισοτήτων, προωθώντας την κατηγοριοποίησή τους μέσα από την «αυτονομία» τους και επιβάλλοντας τον φόβο και την υποταγή των εκπαιδευτικών στην αντιεκπαιδευτική πολιτική μέσα από ένα σκληρό πλαίσιο ατομικής αξιολόγησης. Το πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε στο κατακαλόκαιρο, με τα σχολεία κλειστά, όπως κάνουν πάντα εκείνες οι κυβερνήσεις που φέρνουν για ψήφιση αντιεκπαιδευτικούς – αντιλαϊκούς νόμους προκειμένου να τους επιβάλλουν.

Η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων, με ανακοίνωση καλεί σε και αυτή στη «μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται» και τονίζει πως «απορρίπτουμε το νομοσχέδιο στο σύνολο του».

(φωτογραφίες: avgi.gr)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)