to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:18 | 27.07.2021

Πολιτική

Στη Βουλή η αποζημίωση που θα λάβει το «Ερρίκος Ντυνάν» από τον ΕΟΠΥΥ

Ερώτηση 22 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία της αναπλ. Τομεάρχη Υγείας της ΚΟ Δώρας Αυγέρη και θέμα: «Ποιο είναι το ύψος της αποζημίωσης που θα λάβει από τον ΕΟΠΥΥ το «Ερρίκος Ντυνάν» για τους 2,5 μήνες κάλυψης των εφημεριών (για τα non-covid περιστατικά,) του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου; Οι εργαζόμενοι του «Ερρίκος Ντυνάν» δικαιούνται μερίδιο ανταμοιβής;»

Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνουν:

-       Το «Ερρίκος Ντυνάν» σχεδόν επί 2,5 μήνες είχε επιφορτισθεί με τις εφημερίες του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου για non-covid περιστατικά.

-       σε αυτούς τους  2,5 μήνες προσήλθαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του "Ερρίκος Ντυνάν"   5.900 ασθενείς,  ενώ οι νοσηλείες ξεπέρασαν τις 1.960, με μέσο όρο νοσηλείας τις 4,8 μέρες.

-       το υπουργείο Υγείας, δεν έχει ενημερώσει ποιο είναι το ακριβές ποσό που θα δοθεί στο «Ερρίκος Ντυνάν» μέσω του ΕΟΠΥΥ (δεν έχει εκδοθεί ακόμη ΦΕΚ), καθώς και το ποσό που θα δοθεί – ως έμπρακτη ανταμοιβή -σε όλους τους εργαζομένους του που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή αυτής της δύσκολης μάχης.

-       Σύμφωνα με το Σωματείο, εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών εργασίας κατά το επίμαχο διάστημα, πολλοί εργαζόμενοι οδηγήθηκαν σε αποχώρηση  από το "Ερρίκος Ντυνάν" και στράφηκαν σε αναζήτηση εργασίας σε άλλα θεραπευτήρια.

Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί

1) Ποιο είναι το ύψος της αποζημίωσης που θα λάβει από τον ΕΟΠΥ το «Ερρίκος Ντυνάν» για τους 2,5 μήνες κάλυψης των εφημεριών, για τα non-covid περιστατικά, του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου;

2) Ποια είναι η αποζημίωση- έμπρακτη ανταμοιβή που αναλογεί στους εργαζομένους, που ανεξαρτήτως ειδικότητας σήκωσαν το βάρος αυτής της μάχης;

...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)