to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:15 | 25.07.2021

Κοινωνία

Έκρηξη στη Βάρη: Τι κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας σε εταιρία πετρελαιοειδών

Ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί εάν ο δράστης είχε συνεργό - Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ, και όπως ισχυρίστηκε στους συναδέλφους του περνούσε τυχαία έξω από την εταιρεία την ώρα της έκρηξης και για τον λόγο αυτό τραυματίστηκε.


Tον δράστη της βομβιστικής επίθεσης σε βάρος των γραφείων πετρελαϊκής εταιρείας τη νύχτα στη Βάρη έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας.

Ο δράστης φαίνεται να κατευθύνεται πεζή προς την κεντρική είσοδο της εταιρείας κρατώντας στα χέρια του τη βόμβα η οποία αποτελείται από μεγάλη ποσότητα δυναμίτη, πολλά μασούρια, φιτίλι και πυροκροτητή, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr.

Όπως έχει αποτυπωθεί στις κάμερες ασφαλείας πετά τη βόμβα επάνω από την πόρτα ύψους περίπου 2 μέτρων και στη συνέχεια τρέχει να εξαφανιστεί, κατευθυνόμενος προς μία μοτοσικλέτα λίγα μέτρα πιο κάτω.

Ο δράστης φορά κράνος για να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, φορά σκουρόχρωμα ρούχα αλλά και γάντια ενώ ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί εάν είχε συνεργό.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν ότι πίσω από αυτή την πολύ ισχυρή έκρηξη από την οποία δημιουργήθηκε κρατήρας διαμέτρου και βάθος μισού μέτρου ήθελε να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα προς συγκεκριμένους παραλήπτες.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ, και όπως ισχυρίστηκε στους συναδέλφους του περνούσε τυχαία έξω από την εταιρεία την ώρα της έκρηξης και για τον λόγο αυτό τραυματίστηκε.

Ο αστυνομικός, πάντως, αναμένεται να δώσει αναλυτική κατάθεση, όπου θα εξηγεί πως βρέθηκε τη συγκεκριμένη ώρα στη συγκεκριμένη εταιρεία, ενώ δεν αποκλείεται να έκανε δεύτερη δουλειά εκεί.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών την ίδια ώρα αναζητούν οπτικό ακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας σε μεγάλη ακτίνα χιλιομέτρων από το σημείο της επίθεσης προκειμένου να βρουν την ακριβή διαδρομή του δράστη και να διαπιστώσουν εάν είχε η όχι συνεργό.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)