to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:10 | 25.07.2021

Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης: Για την κυβέρνηση φταίνε όλοι εκτός από την ίδια και τον πρωθυπουργό

«Η σύνδεση του ευρωπαϊκού Μηχανισμού εκταμίευσης χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης με τον σεβασμό του κράτους δικαίου δεν θα δώσει περαιτέρω χώρο σε Όρμπαν και Κατσίνσκι να συνεχίσουν να εκβιάζουν την ΕΕ», τονίζει σε συνέντευξή του ο Δ. Παπαδημούλης, επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ


Συνέντευξη στο ιταλικό ειδησεογραφικό site “L’Espresso” παραχώρησε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης. Στη συνέντευξη με τίτλο «Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς το κράτος δικαίου» ο Έλληνας Αντιπρόεδρος απαντά σε μια σειρά θεμάτων, από τον μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, την Πράσινη Συμφωνία και την πρόταση της Κομισιόν για την μετανάστευση μέχρι τον ρυθμό εμβολιασμού στην Ελλάδα και την πλήρη διάψευση των όσων διαβεβαίωνε ο Κυρ. Μητσοτάκης για ‘ένα φυσιολογικό καλοκαίρι’.

Με την πρόσθετη ιδιότητα του τακτικού μέλους της Ομάδας Εργασίας που έχει συσταθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την αξιολόγηση και τον δημοκρατικό έλεγχο και εποπτεία των 27 εθνικών σχεδίων των κρατών μελών, ο Δημ. Παπαδημούλης υπογραμμίζει πως η σύνδεση του ευρωπαϊκού Μηχανισμού εκταμίευσης χρημάτων από το ταμείο Ανάκαμψης με τον σεβασμό του κράτους δικαίου δεν θα δώσει περαιτέρω χώρο για συνέχιση των εκβιαστικών ενεργειών από τις κυβερνήσεις της Βαρσοβίας και της Βουδαπέστης.

Σε ερώτηση για τη νέα πρόταση της Κομισιόν για το άσυλο, την χαρακτήρισε αδύναμη και άδικη διότι δεν αλλάζει την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία και διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων στα σύνορα της Ευρώπης, ενώ σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της Πράσινης Συμφωνίας εστίασε στην ανάγκη να εφαρμοστούν οι στόχοι που έχουν τεθεί, επισημαίνοντας πως αν και ο συμβιβασμός που επετεύχθη αποτελεί ένα «θετικό βήμα», είναι λιγότερο φιλόδοξος ιδιαίτερα σε σχέση με αυτά που ζητά σύσσωμη η διεθνής επιστημονική κοινότητα. Παράλληλα, επέκρινε την στάση των συντηρητικών δυνάμεων και της ακροδεξιάς που αρνείται την κλιματική κρίση, και τόνισε ότι μόνο μια δίκαιη μετάβαση θα συμβάλλει ουσιαστικά στην άμβλυνση των εντεινόμενων ανισοτήτων.

Τέλος, σχετικά με την αντιμετώπιση από την ελληνική κυβέρνηση της μετάλλαξης Δέλτα εν μέσω της θερινής περιόδου, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε πως για την κυβέρνηση και τον Κυρ. Μητσοτάκη φταίνε όλοι -ηλικιωμένοι, εργαζόμενοι, νέοι, άνεργοι- εκτός από την ίδια και τον πρωθυπουργό. Η ελληνική κυβέρνηση κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έκανε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, να ζητήσει συγγνώμη  για την υποτίμηση του κινδύνου από την μετάλλαξη Δέλτα, συμπλήρωσε κλείνοντας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)