to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:43 | 24.07.2021

Κοινωνία

Κλείνει ακόμα ένα υποκατάστημα της «Πειραιώς»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη στον Άγιο Δημήτριο

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υποκατάστημα της Τράπεζας (Κολοκοτρώνη 1-3) την Τρίτη 27/7/21 ώρα 7.30 π.μ. καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχί


Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αγίου Δημητρίου για το κλείσιμο Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Άγιο Δημήτριο – κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας:

Μεγάλος αριθμός καταστημάτων Τραπεζών (96) κλείνουν σε ολόκληρη τη χώρα, σε μία εποχή που λόγω πανδημίας και μέτρων αποφυγής συνωστισμού θα φαινόταν λογικό να ανοίξουν και όχι να κλείσουν, ώστε να αποφεύγονται οι μεγάλες ουρές πολιτών έξω από αυτά. Η ψηφιοποίηση χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να θέσουν στο περιθώριο χιλιάδες συμπολίτες μας που δεν έχουν πρόσβαση στα ψηφιακά μέσα.

Οι εργαζόμενοι έχουν να «διαλέξουν» ανάμεσα στην «εξαναγκαστική» εθελουσία έξοδο και την απόλυση. Μετά τις σωρηδόν απολύσεις των εργολαβικών τραπεζοϋπαλλήλων ακολουθούν οι απολύσεις του τακτικού προσωπικού, αυξάνοντας την ανεργία.

Πολλές αρνητικές συνέπειες από το κλείσιμο των υποκαταστημάτων θα προκληθούν σε ακριτικές, νησιωτικές, και ορεινές περιοχές αλλά και σε ημιαστικές- αστικές περιοχές. Μην ξεχνάμε ότι η τράπεζα Πειραιώς που έχει απορροφήσει την Αγροτική τράπεζα, διαθέτει σήμερα και τους περισσότερους λογαριασμούς αγροτών. Η εξέλιξη αυτή θα προκαλέσει οικονομικό μαρασμό, και θα ανοίξει ακόμα περισσότερο την ψαλίδα οικονομικής ανάπτυξης ανάμεσα στο κέντρο και στη περιφέρεια, στις πλουσιότερες και φτωχότερες περιοχές. Έχοντας ήδη αποκλείσει την πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τον τραπεζικό δανεισμό, δίνουν τη χαριστική βολή στις επιχειρήσεις της περιφέρειας.

Στον Άγιο Δημήτριο προβλέπεται να κλείσει το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Δήμου (απέναντι από την εκκλησία Αγίου Δημητρίου). Επισημαίνεται ότι πρόκειται για το δεύτερο υποκατάστημα της ίδιας Τράπεζας στο Δήμο μας που κλείνει εντός του έτους 2021. Η εξέλιξη αυτή θα κάνει δυσκολότερη έως και αδύνατη την μετάβαση σε υποκατάστημα της Τράπεζας και τελικά την εξυπηρέτηση των πολιτών που ζουν στη μεγάλη έκταση του Δήμου και κυρίως στα κεντρικά διαμερίσματα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τα 340 εκ. ευρώ τραπεζικό χρέος αδυνατεί να θέσει όρους στις Τράπεζες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, έχοντας ήδη νομοθετήσει ασυλία στα τραπεζικά στελέχη και μειώνοντας τη συμμετοχή του Δημοσίου τις παραδίδουν στους ιδιώτες.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή, τις δημοτικές παρατάξεις, τους επαγγελματοβιοτεχνες, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τους πολιτικούς και συλλογικούς φορείς της πόλης μας, να εναντιωθούν στο κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς. Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υποκατάστημα της Τράπεζας (Κολοκοτρώνη 1-3) την Τρίτη 27/7/21 ώρα 7.30 π.μ Είμαστε αντίθετοι στην συρρίκνωση του τραπεζικού δικτύου, τις απολύσεις και την κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Οι Τράπεζες ως επιχειρήσεις είναι άρρηκτα δεμένες με το κοινωνικό σύνολο και θα πρέπει να έχουν ως στρατηγική επιλογή την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής. Ειδικά όταν το κοινωνικό σύνολο τις έχει στηρίξει με τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)