to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

«Καταστροφική η κυβερνητική τροπολογία που υποβαθμίζει το Όρος Αιγάλεω και φορτώνει το Σχιστό με τα απορρίμματα της Αττικής»

«Η Νέα Δημοκρατία και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης μέσω αυτής της τροπολογίας υλοποιούν το σχεδιασμό τους για την κατασκευή μίας νέας φαραωνική μονάδας διαχείρισης των απορριμμάτων στο Σχιστό, σε μία περιοχή που είναι ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντικά από πλήθος βιομηχανικών δραστηριοτήτων», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πειραιά


Αναλυτικά η ανακοίνωση Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πειραιά: 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκει την πανδημία ως ευκαιρία για να περνά τελευταία στιγμή και χωρίς καμία πραγματική διαβούλευση αντιλαϊκά νομοσχέδια που πλήττουν βάναυσα τους πολίτες σε τομείς όπως της υγείας, της παιδείας και της εργασίας. Με την ίδια σκοπιμότητα με την οποία εξυπηρετούν ιδιωτικά συμφέροντα στους ως άνω τομείς, έτσι ακριβώς αντιμετωπίζουν και το μείζον θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή τροπολογία με την οποία ανατρέπει τις διατάξεις που υπήρχαν για την προστασία του Όρους Αιγάλεω υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο την ποιότητα ζωής των κατοίκων των Δήμων Περάματος και Κερατσινίου-Δραπετσώνας, αλλά και των Δήμων της ευρύτερης περιοχής Πειραιά.  Η συγκεκριμένη τροπολογία επιτρέπει σε όλες τις ζώνες προστασίας του όρους Αιγάλεω την κατασκευή εγκαταστάσεων για την επεξεργασία αστικών αποβλήτων, προσθέτοντας άλλη μία πληγή στις πολλές που έχει δεχθεί ο ορεινός όγκος διαχρονικά. Επίσης περιφρονούν τα πάγια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών και Δήμων της περιοχής για την προστασία και οικολογική ανάδειξη του Όρους Αιγάλεω.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης μέσω αυτής της τροπολογίας υλοποιούν το σχεδιασμό τους για την κατασκευή μίας νέας φαραωνική μονάδας διαχείρισης των απορριμμάτων στο Σχιστό, σε μία περιοχή που είναι ήδη επιβαρυμένη περιβαλλοντικά από πλήθος βιομηχανικών δραστηριοτήτων.

Είναι αξιοσημείωτο πως η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θέλει να κατασκευάσει τη μονάδα αυτή με τη συμμετοχή ιδιώτη (ΣΔΙΤ), αποδεικνύοντας στην πράξη πως «τα σκουπίδια είναι χρυσός» για τους ιδιώτες, αλλά αναφορικά με την τοποθεσία της μονάδας συνεχίζουν να συμπεριφέρονται στους Δήμους του ευρύτερου Πειραιά σαν να είναι «η πίσω αυλή» της Αττικής. Συνεπώς, συνεχίζουν την υποβάθμιση των περιοχών μας για να κερδοσκοπούν ιδιώτες εις βάρος των πολιτών.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Πειραιά επιδιώκει τη δημιουργία ενός Παμπειραϊκού Μετώπου, όπου μαζί με την Αυτοδιοίκηση και τα κινήματα των πολιτών να υψώσουμε ένα ανθρώπινο τείχος απέναντι σε κάθε παλαιά και νέα οχληρή επιβάρυνση της θάλασσάς μας, των ακτών μας, του Όρους Αιγάλεω, των ελεύθερων χώρων, των αρχαιολογικών χώρων, του αστικού πράσινου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)