to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:42 | 22.07.2021

Πολιτική

Στην Ελλάδα, με κυβέρνηση Μητσοτάκη, απολύονται ανάπηροι εργαζόμενοι από την Τράπεζα Πειραιώς

«Στην Ελλάδα, με κυβέρνηση Μητσοτάκη, απολύονται ανάπηροι εργαζόμενοι από την Τράπεζα Πειραιώς - Στην Ευρώπη, με τροπολογίες του Ευρωβουλευτή Κ. Αρβανίτη, προωθούνται τα δικαιώματα των αναπήρων στην εργασία, την εκπαίδευση, την κοινωνία»


Κοινή δήλωση Κώστα Αρβανίτη (Ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ, μέλους της Επιτροπής EMPL - Απασχόλησης & Κοινωνικών Υποθέσεων) και Θεανώς Φωτίου (Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ, Αναπλ. Τομεάρχη για την Κοιν. Αλληλεγγύη της ΚΟ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.) για την απόλυση ανάπηρων εργαζομένων από την Τράπεζα Πειραιώς:

Αυτές τις μέρες γινόμαστε μάρτυρες της άθλιας συμπεριφοράς των Τραπεζών, που ανακεφαλαιοποιήθηκαν τρεις φορές με χρήματα του Ελληνικού λαού, να συρρικνώνουν το δίκτυο των καταστημάτων τους και να απολύουν ανενδοίαστα το προσωπικό τους, στο όνομα της ανεξέλεγκτης κερδοφορίας τους.

Η Τράπεζα Πειραιώς μάλιστα, καταρράκωσε κάθε έννοια κοινωνικής ευθύνης, φθάνοντας να απολύσει και ανάπηρους εργαζομένους της.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, συνεχίζει τις μεγαλοστομίες της περί «ιδιαίτερης ευαισθησίας» απέναντι στους ανάπηρους και φροντίδας για την πρόσβασή τους στην εργασία, προβάλλει συνεχώς την Εθνική Αρχής Προσβασιμότητας παρά τω Πρωθυπουργό, ενώ τηρεί σιγή ιχθύος για τις συγκεκριμένες απολύσεις.

Δεν περιμέναμε, δυστυχώς, τίποτα καλύτερο, αφού δύο χρόνια τώρα, και μέσα στην πανδημία άφησε τους ανάπηρους απροστάτευτους, δεν τους προτεραιοποίησε στους εμβολιασμούς, δεν τους χορήγησε ούτε ένα ευρώ έκτακτης ενίσχυσης, ανέβαλε εμβολιασμούς ανάπηρων παιδιών για να πάρουν τη θέση τους «ημέτεροι», δεν έδωσε το αναπηρικό επίδομα σε δεκάδες χιλιάδες νέους αιτούντες που δεν μπορούσαν να κριθούν από τα κλειστά ΚΕΠΑ. Τώρα, ως απλός παρατηρητής, παρακολουθεί την απόλυση ανάπηρων εργαζομένων.

Οι πάλαι ποτέ «Μένουμε Ευρώπη» εργαλειοποιούν υποκριτικά την αναπηρία στα λόγια, ενώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ακόμη και οι συντηρητικές ομάδες στήριξαν με την υπερψήφιση τους τις 29 προτάσεις τροπολογιών του Κώστα Αρβανίτη που θωρακίζουν ακόμη περισσότερο το πλαίσιο προστασίας αναπήρων και χρόνια πασχόντων.

Τροπολογίες με ρητή αναφορά – μεταξύ άλλων – στην προσβασιμότητα των αναπήρων στο εργασιακό περιβάλλον, στη διασφάλιση ποσοστώσεων σε Δημόσιο & Ιδιωτικό τομέα για ανάπηρους, στην οικονομική στήριξή τους, στην προτεραιοποίησή τους στα προγράμματα εμβολιασμών, στην επαγγελματική κατάρτιση και επανεκπαίδευση των ανάπηρων εργαζομένων αλλά και στην απόλυτη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στις πολιτικές διαδικασίες κάθε κράτους-μέλους χωρίς κανέναν περιορισμό ή εμπόδιο.

Η ψήφος των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που υπερψήφισαν τις προτάσεις του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε αντίθεση με την κυβερνητική υποκρισία που πουλάει αλληλεγγύη, αλλά ανέχεται -αν δεν διευκολύνει κιόλας- αθρόες απολύσεις για ανάπηρους συμπολίτες μας, φωτογραφίζουν ιδανικά την κεντρική πολιτική σύγκρουση ανάμεσα σε ένα μέλλον Αλληλεγγύης και Ισοτιμίας και ένα παρελθόν Περιθωριοποίησης που θέλει να γυρίσει τον τόπο η δεξιά του κ. Μητσοτάκη.

Δεν θα τους περάσει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)