to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:43 | 22.07.2021

Πολιτική

Ευκλ. Τσακαλώτος: Ο θυμός να γίνει πολιτικό σχέδιο ανατροπής αυτού του καθεστώτος

«Το σημαντικό είναι να μετατρέψεις τον θυμό σε ριζοσπαστικές προτάσεις»


«Έχουμε την πιο νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση στην Ευρωζώνη, δεν διδάχθηκε τίποτα από την οικονομική, υγειονομική και κλιματική κρίση» είπε Στο Κόκκινο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, επισημαίνοντας και τα εξοργιστικά ψεύδη της Νίκης Κεραμέως και τη στόχευση της κυβέρνησης να αφήσει χιλιάδες μαθητές εκτός των Α.Ε.Ι.

Ο κ. Τσακαλώτος στον Νίκο Ξυδάκη επισήμανε ότι ο θυμός πρέπει να μετατραπεί σε πολιτικό σχέδιο ανατροπής αυτού του καθεστώτος. Σημείωσε ότι η υπουργός Παιδείας απαντά με ψέματα και λάθη στους υποψηφίους των Πανελλαδικών. «Η κυβέρνηση δεν κάνει μόνο ρουσφέτια, έχει συγκεκριμένο σχέδιο» υπογράμμισε ο βουλευτής, καθώς στόχευση της ΝΔ είναι να μείνουν τα παιδιά εκτός ανώτατης εκπαίδευσης και εκτός των δημόσιων πανεπιστημίων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τόνισε ότι μαθητές δεν μπήκαν σε σχολές, που με τα ίδια μόρια θα είχαν μπει άνετα σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα, και πως η κα Κεραμέως το πρώτο που έκανε ήταν η κατάργηση των πανεπιστημιακών σχολών που είχε κάνει ο Κώστας Γαβρόγλου για αποφοίτους των Επαγγελματικών Λυκείων, δηλαδή κατάρτιση. 

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι στο νομοσχέδιο του υπουργού Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα, «τα ρουσφέτια πάνε σύννεφο» και συγχρόνως «έχουμε περισσότερες αναθέσεις από όσες πατάτες τηγανητές που έχουν φάει τα παιδιά μου. Συγχρόνως όμως έχουν και σχέδιο, έχουν ένα σχέδιο αυτό που λέμε νεοφιλελεύθερο και άρα δεν χρειάζονται όλα τα παιδιά να πάνε στο πανεπιστήμιο, να έχουμε φθηνό εργατικό δυναμικό.

Έχουν ένα σχέδιο για να βοηθήσουν τις μεγάλες επιχειρήσεις σε σχέση με τις μικρομεσαίες. Άρα η αριστερά πρέπει να έχει και τα δύο. Πρέπει μα μην τους υποτιμάει ότι κάνουν μόνο αναθέσεις, ρουσφέτια, που θα κάνουνε, αλλά ότι έχουν κι ένα σχέδιο και σε αυτό το σχέδιο είναι πολύ σημαντικό και στο ιδεολογικό επίπεδο και στο προγραμματικό επίπεδο η Αριστερά να εμπλέκεται» επισήμανε ο βουλευτής.

Το ρουσφέτι, οι αναθέσεις και ο αυταρχισμός είναι ο τρόπος τους για να φτιάξουν το ηγεμονικό τους σχέδιο ώστε να εδραιωθεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική που δημιουργεί εσωτερικούς εχθρούς και φόβο, για να μπορεί ο κόσμος να φοβάται, να μην σκέφτεται τι είναι οι εναλλακτικές προτάσεις των κομμάτων, να είναι στο καβούκι του και να μη μπορέσει να αναπνεύσει.  Γι’ αυτό και τα καθήκοντα της Αριστεράς είναι σε μια μεγάλη γκάμα πραμάτων, εξήγησε μεταξύ άλλων ο κ. Τσακαλώτος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος σημείωσε σχετικά με το πως αντιμετωπίζεται το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο πως δεν θα γίνει ένα μεγάλο μπαμ που θα καταλάβει ο κόσμος, θα πρέπει κάνοντας πολλά μικρά πράγματα και πολλές παρεμβάσεις, στον κόσμο της Παιδείας, της Εργασίας, του Πολιτισμού, επισήμανε ο βουλευτής.

«Όλοι αυτοί σιγά – σιγά θα καταλάβουν σιγά σιγά ότι η εικόνα που τους παρουσιάζουν τα συστημικά μέσα δεν έχει σχέση με την πραγματικότητά τους. Νομίζω ότι πρέπει να σηκώνουμε πολλά ζητήματα και μετά αρκετά γρήγορα να έχουμε ένα στόρι, ένα αφήγημα που ο κόσμος να καταλάβει με μια προοδευτική κυβέρνηση τι θα σημαίνει για την ζωή του» σημείωσε.

Πρέπει να υποσχεθείς πράγματα όπως ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και με άλλα πολιτικά σχήματα ο άλλος δεν θα φοβάται ότι δεν θα βρει θέση στα δημόσια νοσοκομεία. Το ίδιο θα ισχύει για το σχολείο, για τον κατώτατο μισθό τους εργαζόμενους κ.ά., επισήμανε ο κ. Τσακαλώτος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)