to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:44 | 15.07.2021

Πολιτική

Δ. Καλαματιανός: Πολιτική ήττα της ΝΔ το φιάσκο της προανακριτικής για Ν. Παππά

Στην Βουλή τοποθετήθηκε ο Δ. Καλαματιανός σχετικά με το πόρισμα της προανακριτικής για τον Ν. Παππά, τονίζοντας πως «αναγκάστηκαν να ομολογήσουν ότι δεν υπήρχαν καν ενδείξεις για το βασικό αδίκημα και το απέσυραν»


«Είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθείτε να ρίξετε σκιές στη μόνη Κυβέρνηση που τόλμησε να υποχρεώσει τους ιδιοκτήτες καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας να πληρώσουν για τις συχνότητες. Τη μόνη Κυβέρνηση που τους ανάγκασε να πληρώσουν για την περιουσία του ελληνικού λαού που χρησιμοποιούν. Θέλετε να πάρετε τη ρεβάνς για το νόμο Παππά που ρύθμισε το τηλεοπτικό πεδίο και έθεσε κανόνες», τόνισε από το βήμα της Βουλής, ο Διονύσης Καλαματιανός.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, ανέφερε ότι η ολοκλήρωση των συνεδριάσεων της προανακριτικής όχι μόνο έδειξε, αλλά κατέδειξε τον τρόπο που διαχρονικά σκέπτεται και δρα η συντηρητική παράταξη στην Ελλάδα.

«Πρακτικές σπίλωσης, προσπάθεια δίωξης των πολιτικών αντιπάλων και επιδίωξη άντλησης πολιτικών κερδών από αυτά. Προσπάθεια δίωξης στον Ν. Παππά και σκιές στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σε ποιους; Σε αυτούς που κατάφεραν να βάλουν τάξη σε 25 χρόνια ανωμαλίας στη λειτουργία της ιδιωτικής τηλεόρασης; Σε αυτούς που εφάρμοσαν το Σύνταγμα; Σε αυτούς που εισέπραξαν για το Ελληνικό Δημόσιο εκατοντάδες εκατ. ευρώ και διασφάλισαν εκατοντάδες θέσεις εργασίας στα ιδιωτικά κανάλια;»

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής αποδόμησε ολοκληρωτικά το πόρισμα της πλειοψηφίας της προανακριτικής επιτροπής, τεκμηριώνοντας ότι το σύνολο του κατηγορητηρίου είναι παντελώς αβάσιμο, είναι νομικά και ουσιαστικά σαθρό.

«Τη βασική κατηγορία, το κακούργημα της δωροληψίας, δεν μπορέσατε με κανένα τρόπο, με καμία μαρτυρία, με κανένα στοιχείο να την στηρίξετε και αναγκαστήκατε να την αποσύρετε. Χτυπήσατε στον τοίχο της αλήθειας και της πραγματικότητας. Γι΄ αυτό και τα μέλη της πλειοψηφίας της επιτροπής έχασαν την ψυχραιμία τους και ομολόγησαν ότι ο μοναδικός μάρτυρας που εμπλέκει πολιτικό πρόσωπο, δηλαδή, ο περιβόητος κ. Καλογρίτσας, δεν τους έχει δώσει τίποτα για να στηρίξουν την κατηγορία. Οι υπόλοιποι μάρτυρες ούτε είδαν ποτέ τον Ν. Παππά να πράττει οτιδήποτε που να επιβεβαιώνει τις κατηγορίες, ούτε τον άκουσαν. Όμως, ακόμα και ο κ. Καλογρίτσας, ο μοναδικός μάρτυρας, που παντελώς αναπόδεικτα, εμπλέκει τον π. Υπουργό, προέβη σε αντιφατικές και αναξιόπιστες καταθέσεις, που έμειναν παντελώς αναπόδεικτες.

Ο δημόσιος διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες διεξήχθη με απόλυτη διαφάνεια. Τα πάντα έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο και ο κάθε υποψήφιος είχε πρόσβαση στο φάκελο των συνυποψηφίων του. Από τα έγγραφα και τις καταθέσεις των μαρτύρων αποδείχθηκε ότι ο γιός του κ. Καλογρίτσα έβαλε συνολικά 14,5 εκατ. ευρώ για να μπορέσει να συμμετάσχει στο διαγωνισμό. Δήλωσε υπεύθυνα ότι δεν δανείστηκε και ότι έχει ως απαιτητό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας του για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ολόκληρη, λοιπόν, η ψεύτική ιστορία της ΝΔ στηρίζεται αποκλειστικά στην αντιφατική, αναπόδεικτη και αναξιόπιστη κατάθεση ενός επιχειρηματία, ο οποίος με απόφαση διεθνούς δικαστηρίου οφείλει να επιστρέψει 3 εκατ. ευρώ και επιδιώκει με κάθε τρόπο να μην το κάνει.

Είχαμε και την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για την υπόθεση. Τι αποδείχθηκε με αυτή; Ότι, μόλις τα χρήματα αποδεσμεύθηκαν από το Δημόσιο και επιστράφηκαν στον κ. Καλογρίτσα, αυτός τα έβαλε στην τσέπη του και τα χρησιμοποίησε για να εξυπηρετήσει δικούς του σκοπούς. Κατέπεσε πλήρως η κατηγορία για δήθεν δωροληψία.»

Απευθυνόμενος προς τα μέλη της πλειοψηφίας της προανακριτικής επιτροπής, υπογράμμισε ότι αναγκάστηκαν να αποδεχθούν και να ομολογήσουν ότι αυτή η βασική κατηγορία περί δήθεν δωροληψίας όχι μόνο δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί, αλλά και ότι δεν υπάρχουν καν ενδείξεις τέλεσής της.

«Τελικά τί σας έμεινε; Η κατηγορία για δήθεν παράβαση καθήκοντος. Όμως, από τη δικογραφία, αλλά και τις πράξεις του Ν. Παππά, δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο τέλεσης κανενός αδικήματος. Ποια είναι η παράβαση καθήκοντος κυρίες και κύριοι συνάδελφοι; Το γεγονός ότι από το νόμο Παππά εισέρευσαν ή θα εισρεύσουν στα ταμεία του Κράτους, αν το επιτρέψετε βέβαια, συνολικά 320 εκατ. ευρώ; Δεν τηρήθηκε απαρέγκλιτα ο νόμος και οι όροι του διαγωνισμού; Άλλαξε κάτι ή προσπάθησε να αλλάξει κάτι ο Υπουργός για να ωφελήσει κάποιον από τους συμμετέχοντες; Ίδιοι όροι και προϋποθέσεις δεν ίσχυσαν για όλους; Δεν κηρύχθηκε έκπτωτος ο δήθεν εκλεκτός σύμφωνα με το νόμο και το διαγωνισμό; Πήρε καμία άδεια ο δήθεν εκλεκτός; Δεν επικύρωσε τη νομιμότητα της διαδικασίας και τους όρους του διαγωνισμού σωρεία αποφάσεων του ΣτΕ;»

Σε ότι αφορά τον αυτοκινητόδρομο «Πάτρα-Πύργος», ο Ηλείος Βουλευτής έβαλε ξανά τα πράγματα στη θέση τους, αποδομώντας πλήρως το κυβερνητικό αφήγημα.

«Άκουσα να αναφέρεστε και για το «Πάτρα-Πύργος». Μα καλά τολμάτε και μιλάτε εσείς για το Πάτρα-Πύργος και να το εμπλέκετε σε αυτή την υπόθεση; Που ακυρώσατε τις εργολαβίες που το κατασκεύαζαν, με αποτέλεσμα το έργο να είναι ξανά στον αέρα και να εξακολουθούν να κινδυνεύουν οι πολίτες της Ηλείας; Ενώ γνωρίζετε ότι δεν υπήρχε καμία προνομιακή μεταχείριση. Ο μάρτυρας της Τράπεζας Αττικής δεν ανέφερε στην προανακριτική ότι δεν υπήρχε καμία τέτοια μεταχείριση προς τον κ. Καλογρίτσα για το έργο αυτό; Δεν ανέφερε ότι η εγγυητική επιστολή δόθηκε από την Τράπεζα στον κ. Καλογρίτσα ύστερα από αυστηρούς ελέγχους και τήρηση όλων των προϋποθέσεων; Δεν ήσασταν εκεί; Δεν τα ακούσατε; Δεν τα διαβάσατε στα πρακτικά; Και λέτε για το Πάτρα-Πύργος;»

Συνοψίζοντας, ο κ. Καλαματιανός τόνισε ότι ο π. Υπουργός Ν. Παππάς, όχι μόνο δεν ζημίωσε το δημόσιο, αλλά αντίθετα το ωφέλησε με την είσπραξη εκατοντάδων εκατ. ευρώ.

«Όσο και να προσπαθείτε, όσο και να το τραβάτε από τα μαλλιά, η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί.  Καταλαβαίνω ότι δεν έχετε το πολιτικό θάρρος να ομολογήσετε ότι δεν πληρείται ούτε η αντικειμενική, ούτε η υποκειμενική υπόσταση, ούτε της δωροληψίας, αλλά ούτε και της παράβασης καθήκοντος. Γνωρίζετε, όμως, ότι η προσπάθεια για ηθική και πολιτική εξόντωση του Ν. Παππά και η σπίλωση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ, έχει καταρρεύσει με πάταγο. Η προανακριτική επιτροπή αποδείχτηκε φιάσκο για εσάς, καθώς είναι αναμφισβήτητο ότι το δημόσιο συμφέρον υπηρετήθηκε και προστατεύθηκε πλήρως.» 

Κλείνοντας, ο κ. Καλαματιανός υποστήριξε ότι ο λαός βλέπει, μαθαίνει, γνωρίζει και κρίνει.

«Όσο και να προσπαθείτε δεν μπορείτε να του κρύψετε την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι παραπέμπετε τον Νίκο Παππά όχι επειδή έβλαψε το δημόσιο συμφέρον, αλλά επειδή το ωφέλησε.»​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)