to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:15 | 15.07.2021

Κοινωνία

Αυστηροποίηση των μέτρων και επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού εξετάζει η κυβέρνηση

Στο «κόκκινο» έχει φτάσει το ιικό φορτίο σε πολλές περιοχές της χώρας με το ημερολόγιο να δείχνει μόλις 15 Ιουλίου και η τουριστική περίοδος να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.


Η υψηλή συγκέντρωση ιικού φορτίου στην Κρήτη, την Μύκονο, την Πάρο εντείνει τον προβληματισμό και την ανησυχία στην κυβέρνηση η οποία συνεχίζει να αναζητά τρόπους να ανακόψει την εξάπλωση της πανδημίας με περιοριστικά μέτρα και τσουχτερά πρόστιμα χωρίς ουσιαστική προσπάθεια να πείσει τους πολίτες για την σημαντικότητα του εμβολιασμού.

Δεδομένου ότι δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να ξαναπάει σε lockdown, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η ίδια η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, το Μέγαρο Μαξίμου καλείται να βρει λύσεις που να επηρεάζουν όσο το δυνατόν λιγότερο τον τουρισμό και την οικονομία και παράλληλα να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία. Δεν αποκλείεται λοιπόν, υπό αυτές τις συνθήκες, η Επιτροπή των επιστημόνων, η οποία συνεδριάζει εκ νέου σήμερα Πέμπτη, να αιτηθεί της περαιτέρω αυστηροποίησης των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Οι πρώτες αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στα κατά τόπους λιμάνια, καθώς ο έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού θα διεξάγεται στο εξής από τα στελέχη του Λιμενικού.

Επιπλέον, μια ραγδαία επιδείνωση, της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας φέρνει πιο κοντά την πιθανότητα να ανοίξει κι άλλο η βεντάλια του υποχρεωτικού εμβολιασμού, περιλαμβάνοντας και εργαζόμενους σε καταστήματα εστίασης, στον τουριστικό τομέα αλλά και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Προς το παρόν, στον τομέα του τουρισμού ενεργή παραμένει η συζήτηση μεταξύ των ειδικών και για υποχρεωτική διενέργεια rapid test για όσους επιστρέφουν από τα νησιά, ώστε να περιοριστεί το ενδεχόμενο περαιτέρω μετάδοσης του ιού.

Ταυτόχρονα, με πυρετώδεις ρυθμούς εξελίσσεται και η προετοιμασία των χώρων ψυχαγωγίας και διασκέδασης για τη λειτουργία τους υπό το νέο καθεστώς των περιορισμών.

Σχετικά:

Κορωνοϊός: 2.938 κρούσματα την Τετάρτη 14/7, 135 διασωληνωμένοι, 7 θάνατοι

Νίκος Θωμαΐδης: Εκτόξευση κρουσμάτων σε 7 ως 10 ημέρες πανελλαδικά

Εμβολιασμοί: Ανοιχτή από σήμερα η πλατφόρμα για τις ηλικίες 15-17 ετών

Συγκεντρώσεις αρνητών εμβολίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο - Σταυροί και χρυσαυγίτικα συνθήματα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)