to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:20 | 14.07.2021

Αθλητισμός

Χωρίς Τσιάρτα τελικά η ΑΕΚ: «Δεν αποδέχτηκε» την πρόταση μετά την οργή ο πρώην ποδοσφαιριστής

Το κύμα αγανάκτησης για την πρόσληψή του από τη διοίκηση της ΑΕΚ, το οποίο πηγάζει από τις ομοφοβικές και ρατσιστικές απόψεις που συνεχώς διατυπώνει, οδήγησε τον πρώην ποδοσφαιριστή να «μην αποδεχτεί», όπως ο ίδιος δηλώνει σε ανάρτησή του, την εν λόγω πρόταση.


Ο Β. Τσιάρτας έγραψε συγκεκριμένα:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΠΑΕ ΑΕΚ  για την τιμητική πρόταση να αναλάβω την ΑΕΚ Β. Όμως επειδή δεν θέλω να διχάσω τους φιλάθλους της αγαπημένης μου ομάδας κ μόνο για αυτόν το λόγο δεν κάνω αποδεκτή την πρότασή της. Ήμουν είμαι κ θα είμαι ΑΕΚ κ αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ».

Ήδη είχε ξεκινήσει συλλογή υπογραφών από πολίτες που ζητούσαν να μην αναλάβει θέση στην ΑΕΚ ο Βασίλης Τσιάρτας, επισημαίνοντας στο κείμενό τους ότι:

«Η ΑΕΚ, πάνω απ΄όλα, χαρακτηρίζονταν και χαρακτηρίζεται από το δημοκρατικό φρόνημα της μεγάλης πλειοψηφίας των οπαδών της. Ο Τσιάρτας, των προκλητικών ακροδεξιών απόψεων ΔΕΝ μπορεί να ανήκει στο προπονητικό team της ΑΕΚ. Καμιά απόφαση του όποιου προέδρου δεν θα γίνει αποδεκτή από τον ΑΕκτζήδικο λαό. Οι προκλήσεις έχουν και όρια. Αυτά τα όρια είναι η συλλογική – ιστορική μνήμη, και το δημοκρατικό φρόνημα, τα οποία κανείς δεν έχει δικαίωμα να παραβιάζει».

Λίγο πριν, το twitter είχε πάρει αμέσως «φωτιά», από οπαδούς της ΑΕΚ και όχι μόνο, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους. Τη σκυτάλη πήρε και ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οπαδών της ΑΕΚ, η Original 21, σημειώνοντας με νόημα ότι «ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα γίνει το αυτονόητο...».

Αλ. Φλαμπουράρης: Στο ιστορικό σωματείο της ΑΕΚ δεν αξίζει τέτοιος προπονητής

Η δήλωση του Αλέκου Φλαμπουράρη, βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αναφέρει:

«Στο ιστορικό σωματείο της ΑΕΚ, της ομάδας μας, το σωματείο των προσφύγων, των πορειών Ειρήνης και της φτωχολογιάς, δεν αξίζει ένας προπονητής τέτοιων αντιδραστικών αντιλήψεων και μάλιστα στην ομάδα των νέων παιδιών.

Καλείται η διοίκηση να διορθώσει το λάθος που διαπράχθηκε και που προσβάλλει όλους τους φίλους της ΑΕΚ και γενικά το φίλαθλο πνεύμα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)