to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:57 | 08.08.2013

Κοινωνία

Συζητήθηκε στο ΣτΕ η αίτηση αναστολής για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Ενώπιον της Επιτροπής Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκε η αίτηση αναστολής που υπέβαλε πριν από λίγες εβδομάδες ο δικηγόρος της ΕΡΤ, Γεώργιος Κόκκας.


Ο δικηγόρος ζητεί να ανασταλούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες διάφορες υπουργικές αποφάσεις και κυβερνητικές πράξεις που αφορούν την παύση λειτουργίας της ΕΡΤ, τη διάλυση της, τις διαδικασίες των επικείμενων προσλήψεων, την άσκηση των καθηκόντων του ειδικού εκκαθαριστή Γκίκα Μάναλη. 

Η σχετική συνεδρίαση διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών υπό τον νέο πρόεδρο του ΣτΕ, Σ. Ρίζο και με εισηγητή, όπως και στην πρώτη υπόθεση, της ΠΟΣΠΕΡΤ τον σύμβουλο επικρατείας Κωνσταντίνο Κουσούλη.

Ο Γ. Κόκκας ζήτησε μεταξύ άλλων να δοθεί εντολή στο μεταβατικό αυτό στάδιο για να παραχωρηθεί η δυνατότητα να μεταδίδουν οι εργαζόμενοι σε μία από τις επτά συχνότητες το πρόγραμμα που ήδη εκπέμπουν και είναι πλήρες, όπως υποστήριξε, καθώς περιλαμβάνει ενημέρωση και δελτία ειδήσεων. 

Παράλληλα, άφησε αιχμές για ενέργειες του ειδικού εκκαθαριστή, ότι μπορεί να ασχολείται μόνο με το ενεργητικό και το παθητικό της ΕΡΤ αλλά όχι με το τηλεοπτικό της μέλλον, ενώ τόνισε ότι με το νέο πείραμα που ακολουθείται υπάρχει φορολογική επιβάρυνση των πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νομικοί εκπρόσωποι του Δημοσίου σημειώσαν ότι με βάση την αρχική απόφαση του ΣτΕ έχουν ληφθεί όσα μέτρα ήταν δυνατόν να ληφθούν σχετικά με την επαναλειτουργία, τις προκηρύξεις και τις διαδικασίες προσλήψεων κ.λπ., δεδομένου ότι υπήρξαν αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους και σωματεία των εργαζομένων καθώς και ανυπέρβλητα εμπόδια λόγω της παραμονής εργαζομένων στις εγκαταστάσεις του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ.

Υποστήριξαν, επίσης, την ανάγκη εξορθολογισμού της λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης και επεσήμαναν ότι συνεχίζονται οι απαραίτητες ενέργειες με στόχο να μεταδίδεται από τις 19 Αυγούστου πλήρες πρόγραμμα με ειδήσεις, ενημερωτικές εκπομπές και μετάδοση αθλητικών διοργανώσεων. Πρόσθεσαν ότι θα ακολουθήσει το αμέσως προσεχές διάστημα η επαναλειτουργία του δημόσιου ραδιοφώνου και των διαδικτυακών υπηρεσιών καθώς χρειάζονται πρόσθετα μέτρα.

Το Δικαστήριο επιφυλάχθηκε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)