to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:58 | 09.07.2021

Πολιτική

Μάρτιν Σουλτς: Οι Έλληνες δικαιούνται μεγαλύτερους μισθούς

Οι πολίτες στην Ελλάδα έχουν το δικαίωμα να πάρουν μεγαλύτερο μισθό περισσότερες κρατικές παροχές, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου


Σε δηλώσεις σχετικά με τους μισθούς στην Ελλάδα που μάλλον βρίσκουν απέναντι τη ΝΔ, αν αναλογιστεί κανείς ότι στις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, για αύξηση του κατώτατο μισθού στα 800 ευρώ και η κυβέρνηση τήρησε σιγή ιχθύος, προχώρησε ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Ο ίδιος σε σχέση με την Ελλάδα και τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν στη χώρα την προηγούμενη δεκαετία, δήλωσε ότι «πρέπει να αναγνωριστεί στους πολίτες ότι πλήρωσαν το τίμημα και ότι έχουν το δικαίωμα να πάρουν μεγαλύτερο μισθό».

Ο Μ. Σούλτς ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα για το συνέδριο του Economist, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» πρόσθεσε μάλιστα ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα έχουν το δικαίωμα να ζητούν «περισσότερες κρατικές παροχές, μεγαλύτερη υποστήριξη για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια».

Αναλυτικά, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου απαντώντας σε ερώτηση για το success story στην Ελλάδα δήλωσε: «Κατά κάποιο τρόπο η στρατηγική για να σωθεί η Ελλάδα και να μείνει εντός της ευρωζώνης είναι ένα success story. Αλλά στην πραγματικότητα αυτό θα συμβεί όταν ο λαός βρεθεί στο επίπεδο εισοδήματος των υπολοίπων. Πρέπει να αναγνωριστεί στους πολίτες ότι πλήρωσαν το τίμημα και ότι έχουν το δικαίωμα να πάρουν μεγαλύτερο μισθό, περισσότερες κρατικές παροχές, μεγαλύτερη υποστήριξη για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Στην Αθήνα είδα ανθρώπους που δούλεψαν 45 χρόνια και οι συντάξεις τους μειώθηκαν στο 45%. Πρώτα αυτοί πρέπει να αποζημιωθούν και μετά θα μιλάμε για ένα success story.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)