to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:14 | 09.07.2021

Πολιτισμός

«Ξεπερνά κάθε εφιαλτικό σενάριο δυστοπικού μέλλοντος»

Τι αναφέρει ο Π. Σκουρολιάκος σχετικά με επεισόδιο στυγνής εκμετάλλευσης ηθοποιών:


Αναλυτικά η δήλωση του αν. Τομεάρχη Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πάνου Σκουρολιάκου:

Η πραγματικότητα που καταγγέλλουν συνάδελφοι συνδικαλιστές ξεπερνά κάθε εφιαλτικό σενάριο δυστοπικού μέλλοντος. Εταιρεία οπτικοακουστικών παραγωγών και διοργάνωσης εκδηλώσεων, κάλεσε ηθοποιούς και άλλους εργαζόμενους σε δοκιμαστικό γύρισμα, όπου έπρεπε να υποδυθούν τους σερβιτόρους. Μόνο που το σερβίρισμα έγινε σε πραγματικό γλέντι της παραγωγής, η οποία σκέφθηκε ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί κατ’ αυτόν τον τρόπο συναδέλφους που αγωνίζονται για ένα μεροκάματο. Ως γνωστόν άλλωστε, τα δοκιμαστικά γυρίσματα είναι μη αμοιβόμενα. Το γλέντι το πλήρωσαν οι συνάδελφοι λοιπόν, όπως και όλα τα γλέντια που κάνει η κυβέρνηση στις πλάτες τους δίνοντας το πράσινο φως και στον καθένα να το κάνει.

Οι καλλιτέχνες είναι αυτοί που έχουν υποφέρει περισσότερο από τις διαδοχικές κρίσεις που αντιμετώπισε η χώρα, ενώ στην τελευταία πραγματικά γονάτισαν οικονομικά. Όσοι όμως νομίζουν ότι μπορούν να τους γονατίσουν και ηθικά και αγωνιστικά μάλλον δεν έχουν διαβάσει καλά το σενάριο.

Η καταγγελία:

Την απίστευτη καταγγελία έκανε η Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών σε βάρος γνωστής εταιρείας οπτικοακουστικών παραγωγών και διοργάνωσης εκδηλώσεων, μέσω ανάρτησης στο Facebook.

Όπως υπογράμμισε, γνωστή εταιρεία κάλεσε ηθοποιούς και άλλους εργαζόμενους κατόπιν επιλογής, για δοκιμαστικό γύρισμα.

«Οι ηθοποιοί που επιλέχθηκαν, έπρεπε να υποδυθούν τους σερβιτόρους σε μια δεξίωση αρραβώνα. Κατά τη διάρκεια λοιπόν του γυρίσματος και αφού αυτό διήρκεσε 10 περίπου λεπτά, μετά την αποχώρηση του συνεργείου, οι συνάδελφοι αντιλήφθηκαν πως πρόκειται για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΡΡΑΒΩΝΑ, οικείου προσώπου της παραγωγής όπου κλήθηκαν να συνεχίσουν να εξυπηρετούν εκ μέρους του catering και να σερβίρουν τους καλεσμένους» επισημαίνει.

«Αμέσως μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των συναδέλφων, η εν λόγω παραγωγός έβγαλε εβδομήντα ευρώ να τα μοιραστούν» αναφέρεται στην ανάρτηση-καταγγελία.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Δημοκρατικής Ενότητας Ηθοποιών:

«ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

Φαίνεται πως αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη, η εργοδοσία αρχίζει να εξαντλεί τα περιθώρια της φαντασίας, δείχνοντας καθαρά το τοπίο που ετοίμασαν για τον κλάδο μας, κυρίως στο οπτικοακουστικό.

Έτσι, γνωστή εταιρεία οπτικοακουστικών παραγωγών και διοργάνωσης εκδηλώσεων, κάλεσε ηθοποιούς και άλλους εργαζόμενους κατόπιν επιλογής, για δοκιμαστικό γύρισμα. Κατά το γύρισμα, οι ηθοποιοί που επιλέχθηκαν, έπρεπε να υποδυθούν τους σερβιτόρους σε μια δεξίωση αρραβώνα. Κατά τη διάρκεια λοιπόν του γυρίσματος και αφού αυτό διήρκεσε 10 περίπου λεπτά, μετά την αποχώρηση του συνεργείου, οι συνάδελφοι αντιλήφθηκαν πως πρόκειται για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΡΡΑΒΩΝΑ, οικείου προσώπου της παραγωγής όπου κλήθηκαν να συνεχίσουν να εξυπηρετούν εκ μέρους του catering και να σερβίρουν τους καλεσμένους!!! Αμέσως μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των συναδέλφων, η εν λόγω παραγωγός έβγαλε εβδομήντα ευρώ να τα μοιραστούν.

Απευθυνόμαστε λοιπόν στην εν λόγω «κυρία», πρόεδρο της εταιρείας.. αν νομίζετε πως τέτοιου είδους απαράδεκτα περιστατικά, που εμπαίζουν τους εργαζόμενους με το χειρότερο τρόπο, θα περάσουν έτσι στο απυρόβλητο είστε γελασμένη.

Σας προειδοποιούμε κι εσάς και συνολικά όλη την εργοδοσία του χώρου που ξεσαλώνει και «κάνει πάρτυ» στις πλάτες των εργαζομένων.

Γνωρίζουμε ποιοι και πώς σας κακόμαθαν διαχρονικά. Αυτά όμως που ξέρατε να τα ξεχάσετε. Θα μας βρείτε μπροστά σας. Και να είστε σίγουροι, πως στην επόμενη δεξίωσή σας δεν θα κάνουμε τους σερβιτόρους…».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)