to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:24 | 08.07.2021

Πολιτική

Μ. Χατζηγιαννάκης: Η κυβέρνηση διχάζει τους πολίτες και μετατρέπει τους καταστηματάρχες σε ελεγκτές

Για απουσία οποιουδήποτε σχεδίου από την κυβέρνηση της ΝΔ και για προσπάθεια μεταβίβασης των δικών της ευθυνών στους πολίτες έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης, με αφορμή την υπουργική τροπολογία που κατατέθηκε και μεταφέρει στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων την ευθύνη να ελέγχουν αν κάποιος πελάτης είναι εμβολιασμένος ή όχι.


Όπως σημείωσε ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη συνεχίζει την τυχοδιωκτική πολιτική του “βλέποντας και κάνοντας” στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Έτσι, επισήμανε, χωρίς καν να έχει θετική γνωμοδότηση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αποφάσισε ότι οι ίδιοι οι καταστηματάρχες θα αναλάβουν τον ρόλο του ελεγκτικού μηχανισμού των συμπολιτών τους.

“Μετατρέπετε τους καταστηματάρχες, παρά τη διαφωνία τους και παρότι αποτελούν έναν από τους χειρότερα πληττόμενους τομείς της ελληνικής οικονομίας λόγω της πανδημίας, σε ελεγκτές και τους φορτώνετε βάρη που αναλογούν σε κυβερνητικά όργανα”, ανέφερε σχετικά ο Μ. Χατζηγιαννάκης, προσθέτοντας πως “στο τέλος, όταν η ΝΔ θα έχει αποτύχει για μία ακόμα φορά στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και των εμβολιασμών, θα φταίνε και πάλι οι κακοί καταστηματάρχες και οι αδιάφοροι νέοι”.

Παράλληλα, ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία χαρακτήρισε υποκριτικές τις αναφορές των κυβερνητικών στελεχών για ομόνοια και συστράτευση απέναντι στην πανδημία. Όπως τόνισε, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντί να ενώσει την κοινωνία απέναντι στον κοινό έχθρό, επενδύει στην τακτική του διχασμού και επιτίθεται είτε στον ΣΥΡΙΖΑ -άλλοτε ειρωνευόμενος για εμβολιόδεντρα και άλλοτε οργισμένος για δήθεν για υγειονομικό σαμποτάζ-  είτε στους νέους ανθρώπους, είτε σε όσους πολίτες έχουν ακόμα επιφυλάξεις.

“Δεν είναι μόνο άδικο, είναι και ανήθικο αυτό που κάνει ο Πρωθυπουργός. Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία από την πρώτη στιγμή στήριξε την εθνική προσπάθεια χωρίς να υπολογίσει μικροκομματικά συμφέροντα, καλώντας ξεκάθαρα τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και να εμβολιαστούν. Πολύ φοβάμαι ότι εάν η κυβέρνηση της ΝΔ δεν σοβαρευτεί θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα με την πανδημία και η ευθύνη θα είναι δική της”, ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του.​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)