to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:52 | 08.07.2021

Πολιτική

Αυθαιρεσίες διοίκησης νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου»: Στη Βουλή το θέμα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις καταγγελίες των εργαζομένων του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» για αυθαιρεσίες της διοίκησης. Ερώτηση 20 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Υπουργό Υγείας,με πρωτοβουλία της Δώρας Αυγέρη, Αναπληρώτριας Τομεάρχη Υγείας και βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης


Με την ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό Υγείας να λάβει άμεσα μέτρα, ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Γ.Παπανικολάου», να προστατευθούν από τις αυθαίρετες ενέργειες της διοίκησης, να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και η σχέση εμπιστοσύνης διοίκησης και εργαζομένων.

Τα μέλη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία περιγράφουν το γεγονός ως εξής:

Άλλο ένα σοβαρό κεφάλαιο κακής διοίκησης, αυθαιρεσίας και αυταρχισμού είναι αυτό που γράφεται στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου». Άλλο ένα δείγμα της κυβερνητικής αντίληψης για το δημόσιο σύστημα υγείας, της αντιμετώπισης από το καθεστώς Μητσοτάκη των ανθρώπων που το υπηρετούν. Το Σωματείο και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου καταγγέλλουν τη διοίκηση για προσβλητική αντιμετώπιση, καθημερινά φαινόμενα αυθαιρεσίας και σοβαρές παραβιάσεις του ωραρίου και των δικαιωμάτων τους.


Ελάχιστες εβδομάδες μετά την ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου Μητσοτάκη-Χατζηδάκη και με την κυβέρνηση σε αποδρομή εξαιτίας της πλήρους αποτυχίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η διοίκηση του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» επικαλείται προσχηματικά την πανδημία και με τηλεφωνικές εντολές προβαίνει σε τροποποιήσεις του ωραρίου του νοσηλευτικού προσωπικού και ανάκληση ρεπό. Προβαίνει σε αυθαίρετες μετακινήσεις νοσηλευτών με επιβαρυμένη υγεία σε τμήματα με απαιτητικές συνθήκες. Επιπλέον, η διοίκηση καταγγέλλεται για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος νοσηλευτών για την εξωτερική τους εμφάνιση, το σωματικό τους βάρος ή επειδή τόλμησαν να πάρουν αναρρωτικές άδειες ή επειδή είναι καπνιστές στην προσωπική τους ζωή.


Σε μια κρίσιμη καμπή της πανδημίας κι ενόψει ενός τέταρτου κύματος, με ευθύνη της διοίκησης του νοσοκομείου δημιουργούνται για άλλη μια φορά συνθήκες απογοήτευσης, εξάντλησης και εξουθένωσης για τους ανθρώπους που εργάζονται στην πρώτη γραμμή. Προκαλεί δε αλγεινή εντύπωση το γεγονός πως αντί το υπουργείο να παρέμβει και να ζητήσει εξηγήσεις από τη διοίκηση για τις καταγγελίες σε βάρος της που έλαβαν έκταση στα ΜΜΕ, η διοίκηση του «Γ. Παπανικολάου» προχωρά σε ένορκη διοικητική εξέταση μελών του  Σωματείου για τα δημοσιεύματα σχετικά με τις καταγγελίες!  Είναι προφανές ότι επιχειρείται η συγκάλυψη των διοικητικών ευθυνών  με την επιβολή συνθηκών εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων.


Κι όλα αυτά καταγράφονται την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση έχει το θράσος να προγραμματίζει κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων και περαιτέρω απίσχναση του ΕΣΥ προς όφελος του άκαπνου ιδιωτικού τομέα.


Εργαζόμενοι νοσοκομείου Παπανικολάου: Όποιος δεν υποτάσσεται στη διοίκηση, εξοντώνεται

Για ρατσιστικές συμπεριφορές κατηγόρησε τα προηγούμενα 24ωρα τη Διοίκηση του νοσοκομείου Παπανικολάου το Σωματείο Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Το Σωματείο τονίζει ότι «καθώς η πανδημία υποχωρεί και υπάρχει η δυνατότητα η διοίκηση να σταθεί με σεβασμό απέναντι στους ήρωες της νοσηλευτικής παίζει παιχνίδια που στόχο έχουν την εξόντωση των συναδέλφων που δεν δηλώνουν υποταγή στην διεύθυνση».

Η ανακοίνωση του Σωματείου:

Ναι, κάναμε όλοι υπομονή, για να στηρίξουμε πρωτίστως τους ασθενείς και τιμώντας, ο καθένας από τη θέση του, το ρόλο του μέσα στο ΕΣΥ. Όμως φτάνει πια,καμιά ανοχή πλέον!!! Και ας γίνουμε πιο σαφείς: Καθώς η πανδημία υποχωρεί και υπάρχει η δυνατότητα η διοίκηση να σταθεί με σεβασμό απέναντι στους ήρωες της νοσηλευτικής παίζει παιχνίδια που στόχο έχουν την εξόντωση των συναδέλφων που δεν δηλώνουν υποταγή στην διεύθυνση. Στις τελευταίες συνεδριάσεις έρχονται συνάδελφοι στο σωματείο που απεγνωσμένα ζητούν τη βοήθεια του, όχι μόνον για τις μετακινήσεις σε τμήματα στα οποία κυρίως για λόγους υγείας δεν μπορούν να ανταποκριθούν, αλλά και καταγγέλλοντας ρατσιστικές συμπεριφορές όπως γιατί πήραν αναρρωτική άδεια, ρατσιστικά σχόλια για την εξωτερική εμφάνιση και το σωματικό βάρος, ζητήματα υγείας, γιατί είναι καπνιστές κ.λ.π!!!

Το σωματείο έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διοίκησης, απαιτώντας την άμεση λήψη μέτρων, παρουσία μάλιστα συναδέλφων που είχαν υποστεί όλα όσα αναφέρονται παραπάνω από την διευθύντριά τους. Εν κατακλείδι ποιος διοικεί αυτό το νοσοκομείο; Ποιος ο ρόλος των διοικητών; Να παρακολουθούν άβουλοι και να περιμένουν οι εργαζόμενοι να πάνε στα δικαστήρια για να αποφασίσουν άλλοι για λογαριασμό της; Ή είναι κοινή συναινέσει το παιχνιδάκι στις πλάτες των πολύπαθων νοσηλευτών μετά την κόλαση του covid;

Η πλειοψηφία του σωματείου θα σταθεί στο πλευρό των μελών του με κάθε τρόπο. Ήτοι, δημοσιοποιώντας το θέμα εντός και εκτός του νοσοκομείου, με κάλεσμα των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων, με εξώδικα ή όποια άλλη μορφή αγώνα σκεφτεί, μαζί με τους συναδέλφους τους οποίους καλεί να πλαισιώσουν το σωματείο γιατί μόνο ένα μαζικό σωματείο μπορεί να έχει αποτελέσματα στη δράση του.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, δεν είναι τυχαία η αναφορά στην πλειοψηφία του σωματείου. Σας είναι γνωστό, ότι η κυβερνητική παράταξη απέχει συχνά από τις συνεδριάσεις και πάντα από τις κινητοποιήσεις του σωματείου. Έχει άλλους τρόπους δοσοληψίας με την διοίκηση που καμιά σχέση δεν έχουν με αγώνες και διεκδικήσεις. Εμείς σας καλούμε στο σωματείο, να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση έτσι όπως μας αρμόζει με αξιοκρατία στις θέσεις ευθύνης, με σεβασμό στην επαγγελματική και ανθρώπινη υπόστασή μας και με αναγνώριση της προσφοράς μας στον ασθενή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)