to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:33 | 08.07.2021

Πολιτική

ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Αβέβαιο το μέλλον του ΕΟΦ εν μέσω πανδημίας - επείγει η έγκριση του νέου Οργανισμού

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθού και θέμα της το αβέβαιο μέλλον του ΕΟΦ εν μέσω πανδημίας μιας και επείγει η έγκριση του νέου Οργανισμού.


Οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισημαίνουν:

-       Την πρώτη μνημονιακή περίοδο, το προσωπικό του ΕΟΦ μειώθηκε δραματικά. Το 2014 υπηρετούσαν μόλις 140 υπάλληλοι (επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό), όταν σε άλλες χώρες της ΕΕ με αντίστοιχο πληθυσμό οι αντίστοιχοι οργανισμοί έχουν περισσότερο από 750 υπαλλήλους.

 

-       Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρά τους περιορισμούς στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αξιοποίησε όλα τα δυνατά μέσα (επικουρικό προσωπικό, προγράμματα ΟΑΕΔ κλπ) αυξάνοντας το προσωπικό σε περίπου 320 υπαλλήλους.

 

-        Την άνοιξη του 2019, το Υπουργείο Υγείας μετά από πρόταση του ΕΟΦ επεξεργάστηκε ένα σχέδιο νέου Οργανισμού που να ανταποκρίνεται στις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες του ΕΟΦ, δεδομένου ότι το ισχύον οργανόγραμμα είναι παρωχημένο. που προέβλεπε τη σύσταση 400 οργανικών θέσεων υπαλλήλων όλων των κατηγοριών και οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν με μόνιμες προκηρύξεις μέσω ΑΣΕΠ,

 

-       Αυτή τη στιγμή, το μέλλον του ΕΟΦ μοιάζει αβέβαιο. Ο Οργανισμός που
επεξεργάστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν υπογράφτηκε ποτέ από τους συναρμόδιους Υπουργούς μετά τις εκλογές του 2019 και η τύχη του αγνοείται.

 

-       Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το υφιστάμενο οργανόγραμμα του ΕΟΦ είναι από το 1989 και έχει ξεπεραστεί από τις νέες Οδηγίες -Κανονισμούς της ΕΕ και την προσθήκη νέων αντικειμένων. Ταυτόχρονα, το φθινόπωρο λήγουν οι συμβάσεις του μη μόνιμου προσωπικού, με αποτέλεσμα τη δραματική μείωση του ανθρώπινου δυναμικού του και την πλήρη αδυναμία να επιτελέσει το έργο του.

Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.    Είναι στις προθέσεις του να αναμορφώσει τον Οργανισμό του ΕΟΦ προκειμένου αυτός να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες;

2.    Πως πρόκειται να αντιμετωπίσει την υποστελέχωση του ΕΟΦ; Πρόκειται να παρατείνει τις συμβάσεις του υπηρετούντος μη μόνιμου προσωπικού ;

3.    Πρόκειται να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού στον ΕΟΦ;

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)