to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:19 | 07.07.2021

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Μητσοτάκης: Έκανε εγκαίνια στο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου με «δανεικούς» εργαζόμενους από άλλους δήμους

Επικοινωνιακό σόου του πρωθυπουργού σε υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας που μπήκε σε λειτουργία με αποσπάσεις


Μόνο για τις τηλεοπτικές κάμερες δουλεύει η κυβέρνηση Μητσοτάκη που έφτασε στο σημείο να κάνει εγκαίνια στο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου μεταφέροντας εργαζόμενους από άλλες δομές υγείας.

Όπως καταγγέλλουν με κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Α' και Β' Πειραιά, οι οποίοι αρνήθηκαν να παραστούν στα εγκαίνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «για τις ανάγκες της επικοινωνιακής φιέστας του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη εγκαινιάζει το Κ.Υ. υποστελεχωμένο και μάλιστα “κλέβοντας” υγειονομικό προσωπικό από δομές υγείας γειτονικών δήμων».

H κυβέρνηση αντί να έχει προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, όπως απαιτείται άλλωστε ιδιαίτερα λόγω της πανδημίας, επιλέγει τις αποσπάσεις προσωπικού και την αποψίλωση άλλων ήδη υποστελεχωμένων δομών υγείας.

Το γεγονός είναι άκρως εξωφρενικό σημειώνουν οι Νίνα Κασιμάτη, Γιάννης Ραγκούσης, Τρύφωνας Αλεξιάδης και Θοδωρής Δρίτσας καθώς «το συγκεκριμένο έργο παραδόθηκε σχεδόν έτοιμο από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, και το μόνο που απέμενε να γίνει από τον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, ήταν να εγκρίνουν το σχέδιο Οργανισμού που κατέθεσε η 2η Υγειονομική Περιφέρεια τον Ιούλιο του 2019 και να στελεχώσουν το Κέντρο Υγείας με το απαραίτητο προσωπικό».

Πράγμα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν έκανε καθυστερώντας έτσι τη λειτουργία του Κ.Υ. αλλά μείωσε και τις προβλεπόμενες θέσεις προσωπικού, για την πλήρωση των οποίων  - μειωμένων -  αυτών θέσεων επιλέγει τώρα τη μέθοδο των αποσπάσεων!

Το ιστορικό του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου

Για την ιστορία και όπως η κοινωνία της Β’ Πειραιά καλά γνωρίζει, το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας που ήταν αίτημα των κατοίκων επί δεκαετίες:

- οικοδομήθηκε σε χώρο που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατοχύρωσε με τη Σύμβαση Παραχώρησης Δημοσίου - ΟΛΠ ότι θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει ως Κέντρο Υγείας, ανατρέποντας τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για παραχώρηση του χώρου στον ΟΛΠ

- επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το Υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες και από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή της Δύναμης Ζωής η χρηματοδότηση του έργου μέσω ΕΣΠΑ

-ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας υπέβαλε τον τεχνικό φάκελο, υπέγραψε τη Σύμβαση με τον ανάδοχο το Δεκέμβριο του 2018 και το έργο το οποίο αποτελεί πρότυπο υποδομής παραδόθηκε σε χρόνο ρεκόρ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)