to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:14 | 06.07.2021

Πολιτική

Ο. Τελιγιορίδου: Παραδοχή βουλευτή της ΝΔ για παρεμβάσεις του στο Νοσοκομείο Καστοριάς

Το θέμα σκοπεύει να μεταφέρει στην Βουλή η Ο. Τελιγιορίδου βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, προκειμένου η ΝΔ να δώσει εξηγήσει για την λειτουργία των βουλευτών της


Την Πέμπτη 1 Ιουλίου η βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Ο. Τελιγιορίδου προχώρησε σε δήλωση, με βάση καταγγελίες που της γνωστοποιούνται, ότι στο Νοσοκομείο Καστοριάς παρεμβαίνει και κάνει αλλαγές στη νοσηλευτική υπηρεσία ο βουλευτής της ΝΔ κ. Τζηκαλάγιας δημιουργώντας προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του.

Αρχικά ο κ. Τζηκαλάγιας αποκάλεσε κατάπτυστη τη δήλωσή της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Χθες, 5 Ιουλίου, στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Antennes FM και στον δημοσιογράφο κ. Νατσούλη σε σχετικές ερωτήσεις παραδέχθηκε πως πράγματι παρεμβαίνει όχι μόνο στο νοσοκομείο αλλά και σε άλλους δημόσιους οργανισμούς! Τόνισε μάλιστα με έμφαση ότι αυτό κάνουν οι βουλευτές της ΝΔ και ότι αυτή είναι η δουλειά του! Τελικά το επιτελικό κράτος της ΝΔ για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι τα ρουσφέτια. Η αξιολόγηση και η αριστεία είναι για τη ΝΔ, παρά τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις, άγνωστη διαδικασία. Το θέμα σκοπεύει να φέρει στη Βουλή η Ο. Τελιγιορίδου και η κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις για τη λειτουργία των βουλευτών της.

Παρακάτω βρίσκεται η παραδοχή του βουλευτή της ΝΔ:  

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να το ολοκληρώσουμε αυτό. Λέτε ότι δεν εμπλακήκατε καθόλου σε αυτήν τη διαδικασία. Δεν είχατε καμία συνεννόηση με τον κ. Χάτσιο, ποιος θα μπει, πού θα μπει. Ή ποιος θα αντικατασταθεί και ποιος θα βγει από τη θέση.

ΤΖΗΚΑΛΑΓΙΑΣ: Ακούστε να δείτε. Είμαι ο βουλευτής του νομού, που σημαίνει θεσμικά είμαι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο νομό. Δεν χρειάζεται κανείς να είναι υπουργός. Άμα είσαι υπουργός ή υφυπουργός είσαι εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε όλη την Ελλάδα. Ο βουλευτής ή οι βουλευτές του νομού είναι εκπρόσωποι στον νομό. Εννοείται απ’ τη στιγμή που είμαι ο βουλευτής του νομού με το διοικητή του νοσοκομείου, δηλαδή αυτόν που έχει την κύρια ευθύνη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, συζητώ.

Δ.: Συζητάτε και για τα πρόσωπα λοιπόν;

ΤΖ.: Για όλα συζητάμε. Για όλα τα θέματα του νοσοκομείου. Και μέσα στα προβλήματα του νοσοκομείου είναι και οι αλλαγές των προσώπων όταν προκύπτουν.

Δ.: Δηλαδή θα μπορούσατε να πείτε και τη γνώμη σας στον κ. Χάτσιο για το ποιος θα μπορούσε να αναλάβει μία θέση;

ΤΖ.: Όταν συζητάμε λέω τη γνώμη μου σε όλα, όπως και ο διοικητής λέει τη γνώμη του σε όλα. Την απόφαση όμως τελικά την παίρνει ο διοικητής εκ του νόμου.

Δ.: Άρα στη συγκεκριμένη περίπτωση την είπατε την άποψή σας; Την είπατε τη γνώμη σας;

ΤΖ: Σας λέω ότι για όλα τα θέματα εκφράζω γνώμη.

Δ.: Άρα του είπατε και για αυτό. Είπατε και για αυτό. Καθαρά.

ΤΖ.Σ: Κι ένας λόγος παραπάνω ότι ξέρω. Επειδή είμαι γιατρός ξέρω το νοσοκομείο πολύ καλά…

Δ.: Άρα λοιπόν είπατε την άποψή σας.

ΤΖ.: …και σαν γιατρός και σαν εργαζόμενος στο νοσοκομείο που εφημέρευα τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο νοσοκομείο. Επομένως ξέρω όλους τους εργαζομένους στο νοσοκομείο. Επομένως έχω τεκμηριωμένη άποψη κι επομένως λογικό είναι…

Δ.: Άρα συμπέρασμα: η γνώμη που εκφράσατε στον κ. Χάτσιο συμπίπτει τελικά με τις τοποθετήσεις που έγιναν; Δηλαδή είναι και της δικής σας εμπιστοσύνης αυτοί οι άνθρωποι;

ΤΖ.: Δεν χρειάζεται να το πάμε τόσο λεπτομερειακά. Αυτό που σας λέω όπως ο πρωθυπουργός μιλάει με τους υπουργούς ή σε άλλα επίπεδα μιλάει με τους βουλευτές, έτσι σε κάθε νομό πάντοτε, πάντοτε μα πάντοτε, ο βουλευτής ή οι βουλευτές μιλάνε με τους διοικητές και τους διευθυντές των οργανισμών. Με όλους. Δεν είναι μόνο με το νοσοκομείο. Κι άλλοι οργανισμοί υπάρχουνε.

Δ.: Σας λέω τι περίπου συζητιέται στο νοσοκομείο. Και καταλαβαίνετε κι εγώ δεν τα ξέρω ακριβώς τώρα τι γίνεται εκεί αλλά μαθαίνω μία από δω μία από εκεί, διάφορα.

ΤΖ.: Όλες οι αποφάσεις, είτε ο πρωθυπουργός ποιους κάνει υπουργούς, είτε ο βουλευτής ή οι βουλευτές ποιους κατά κάποιο τρόπο προτείνουν για να καταλάβουν θέσεις στο δημόσιο τομέα οι οποίες όπως προβλέπεται γίνονται με τοποθέτηση, διορισμό αν θέλετε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)