to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:14 | 01.07.2021

Πολιτική

Μ. Χατζηγιαννάκης: Η κυβέρνηση μεταφέρει τις ευθύνες της πανδημίας στους πολίτες και τους καταστηματάρχες

Την πορεία των εμβολιασμών και το αλαλούμ που έχει προκληθεί από τις πολιτικές της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας σχολίασε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης από τη Βόρεια Εύβοια όπου και βρίσκεται, καλεσμένος στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 και την εκπομπή Briefing.


Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της περιοχής, στην οποία μέχρι πρότινος υπήρχε μόνο το εμβόλιο της Astra Zeneca και οι πολίτες αναγκάζονταν να κάνουν διαδρομή δύο και πλέον ωρών για μια εναλλακτική επιλογή, ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κάλεσε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να αναλάβει την ευθύνη της, να υποστηρίξει στην πράξη τους εμβολιασμούς και να μην την μεταφέρει στους πολίτες και, κυρίως, στους επιχειρηματίες της εστίασης, που είναι από τους πιο πληττόμενους κλάδους της πανδημίας.

Για το 35ώρο εργασίας και τα 800 ευρώ κατώτατου μισθού που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών και υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε ότι ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη στοχεύει στη μείωση του εβδομαδιαίου ωραρίου, η ΝΔ αυξάνει στη χώρα μας ολοένα και περισσότερο τις ώρες εργασίας. Αναφορικά με την αύξηση του κατώτατου μισθού, σημείωσε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση, με δεδομένους τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, κατάφερε να καταργήσει τον εξευτελιστικό για τη νέα γενιά υποκατώτατο μισθό και να αυξήσει τον κατώτατο, ενώ την ίδια στιγμή άφησε την Ελλάδα εκτός μνημονίων με γεμάτα ταμεία 32 δις ευρώ, χρήματα τα οποία αποδείχθηκαν αναγκαία στη διαχείριση της πανδημίας.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης αναφέρθηκε στην προανακριτική επιτροπή, κάνοντας λόγο για δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. “Ο κ. Παππάς σύρθηκε στην προανακριτική επιτροπή και λασπολογήθηκε όσο λίγοι ως πρώην Υπουργός για ένα ατιμωτικό κακούργημα, αυτό της δωροληψίας. Αυτό που αποδείχθηκε περίτρανα από τη διαδικασία είναι ότι δεν υπάρχει κανένα κακούργημα και καμία δωροληψία. Για τη δε παράβαση καθήκοντος, ακόμα και ένας απόφοιτος νομικής εφόσον δει τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, θα καταλάβει ότι λείπει το πλέον βασικό κομμάτι, ποιο δηλαδή ακριβώς είναι το καθήκον που παρέβην. Για τους λόγους αυτούς”, υποστήριξε, “θα δικαιωθεί πανηγυρικά από τη δικαιοσύνη”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)