to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:32 | 28.06.2021

Κοινωνία

Οριοθετήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στην Πάρο - Παραμένουν διάσπαρτες εστίες

Σχεδόν ένα 24ωρο μετά την εκδήλωσή της οριοθετήθηκε η μεγάλη φωτιά στην Πάρο. Πήρε γρήγορα διαστάσεις καθώς το νησί διαθέτει μηδαμινές πυροσβεστικές δυνάμεις - Υπό έλεγχο τέθηκαν τα πύρινα μέτωπα σε Αμφιλοχία και Βραυρώνα Αττικής


Η επέκταση του πύρινου μετώπου στην Πάρο εγείρει σημαντικά ερωτήματα, καθώς στην περιοχή δεν έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η φωιά οριοθετήθηκε περίπου ένα 24ωρο μετά την εκδήλωσή της, χωρίς να έχει γίνει πλήρης κατάσβεση. 

Συγκεκριμένα, οριοθετήθηκε σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, χθες το μεσημέρι, σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Κόστος της Πάρου, ενώ υπάρχουν ακόμη μικρές διάσπαρτες εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται δραστικά.Στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα 56 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων, εθελοντές και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ από αέρος συνδράμει 1 ελικόπτερο.

Αργά το απόγευμα της Κυριακής άρχισαν να φτάνουν ενισχύσεις από τη Σάμο, τη Νάξο και την Αθήνα.

Ταυτόχρονα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αλυκή Θήβας, όπου έσπευσαν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 2 αεροσκάφη τύπου πεζετέλ και 1 πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός από τη φωτιά στη Νέα Μανωλάδα  

Δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες σε γεωργική έκταση στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, εκεί όπου βρίσκονται πρόχειρες κατασκευές στις οποίες διαμένουν οικονομικοί μετανάστες.

Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, η γεωργική έκταση στην οποία εκδηλώθηκε η φωτιά, βρίσκεται στα όρια του οικιστικού τμήματος της Νέας Μανωλάδας, ενώ από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.

Στο σημείο βρέθηκαν 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησαν από αέρος δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, τύπου «Πετζετέλ».

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια της περιοχής.

Υπό έλεγχο τα μέτωπα Βραυρώνας Αττικής και Αμφιλοχίας Αιτωλοακαρνανίας

Ακόμα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, χθες το μεσημέρι, σε δασική έκταση σε λόφο, στην περιοχή Βραυρώνα Αττικής.

Βρείτε την ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές του τελευταίου 24ώρου από την πυροσβεστική, εδώ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)