to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:41 | 27.06.2021

Πολιτική

Εξώδικο Παρασκευόπουλου (και) στη Νικολάου για ανάρτηση περί αποφυλακίσεων

Νέο εξώδικο από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, αυτή τη φορά προς την Γενική Γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου και το “Πρώτο Θέμα”


Ο Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον Real fm και τους Σεραφείμ Κοτρώτσο και Πάνο Αμυρά, προανήγγειλε νέο εξώδικο κατά της Σοφίας Νικολάου, η οποία χθες με ανάρτησή της “χρεώνει” 17.500 αποφυλακίσεις -ακόμα και βιαστών και δολοφόνων, όπως λέει- στον αποσυμφορητικό νόμο περί φυλακών του πρώην υπουργού, η ισχύς του οποίου έχει λήξει από το 2017.

“Δεν θα το αφήσω έτσι, πρόκειται για χυδαιότητα”, είπε ο κ. Παρασκευόπουλος, υπενθυμίζοντας πως στο πλαίσιο της διασποράς ψευδών ειδήσεων γίνεται αναφορά για αποφυλακίσεις σε περίοδο 4,5 ετών, ενώ ο νόμος του ίσχυσε μόνο δύο χρόνια (2016-17). Κανονικά γίνονται πάνω από 4-5.000 αποφυλακίσεις κάθε χρόνο, με κάθε αποσυμφορητικό νόμο που φέρνει κάθε κυβέρνηση. Έτσι στην περίοδο μου μπορεί να έγιναν περί τις 10-12.000 αποφυλακίσεις. Άλλο αυτό, όμως, που συμβαίνει κάθε χρόνο, άλλο αυτό που λέγεται και γράφεται. Μετανιώνω που υπήρξα ανεκτικός το προηγούμενο διάστημα παρά την συκοφάντησή μου. Αυτά τελείωσαν. Θα στείλω εξώδικο κι αν χρειαστεί θα προχωρήσω”, είπε. Αποκάλυψε, δε, πως δέχτηκε απειλές από πρόσωπο επειδή ο δολοφόνος συγγενούς του αποφυλακίστηκε και θεώρησε πως ευθύνεται ο ίδιος και ο νόμος του, όπως αναγραφόταν σε μέσα ενημέρωσης και έλεγαν στελέχη της Ν.Δ.

Τις προηγούμενες ημέρες, για το ίδιο θέμα και ειδικότερα για την αποφυλάκιση του βιαστή των Πετραλώνων που συνδέθηκε με τον νόμο Παρασκευόπουλο, αναγκάστηκαν να ζητήσουν συγγνώμη ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ Νίκος Ρωμανός καθώς και ΜΜΕ και δημοσιογραφοι που αναπαρήγαγαν την ψευδή είδη. Ο βιαστής είχε αποφυλακιστεί το 2020, επί Ν.Δ, και τρία χρόνια μετά την λήξη της ισχύος του σχετικού νόμου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)