to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:52 | 25.06.2021

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Καταστροφικά και για τον τουρισμό και για τη δημόσια υγεία τα μηνύματα του κ. Μητσοτάκη

«Την ώρα που ολόκληρη η Ευρώπη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει ανέμελα και χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο να επαναλαμβάνει τα ίδια περσινά λάθη» τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Και συνεχίζει: «Από τη μία προειδοποιεί για τη μετάλλαξη «δέλτα» και τους υπαρκτούς κινδύνους για όσους δεν έχουν προλάβει να εμβολιαστούν και συγκαλεί έκτακτες συσκέψεις δήθεν ετοιμότητας, και από την άλλη καλεί πολίτες τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες και τους τουρίστες να έρχονται μαζικά ακόμη και από χώρες με τεράστια εξάπλωση της νέας μετάλλαξης.

Τα αντιφατικά μηνύματα του κ. Μητσοτάκη είναι καταστροφικά και για την δημόσια Υγεία και για την πορεία του τουρισμού».

Νωρίτερα ο Κ. Μητσοτάκης είπε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής σχετικά με το θέμα της έντασης με την Α. Μέρκελ και τον Εμ. Μακρόν για τα εμβόλια: «Μην πιστεύετε πάντα τις δημοσιογραφικές υπερβολές» επιχειρώντας να υποβαθμίσει το γεγονός.

Ωστόσο επιβεβαίωσε πως υπήρξε σχετική αναφορά της Άνγκελα Μέρκελ για το θέμα, ωστόσο επισήμανε πως στην Ελλάδα «έχουμε ανοίξει τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των ελέγχων, ο Κυριάκος Μτησοτάκης είπε πως μεγαλοποιείται το ζήτημα, καθώς δεν έγινε εκτενής συζήτηση επί του θέματος, όπως είπε.

Υπενθυμίζουμε πως στη Σύνοδο Κορυφής  ο Έλληνας Πρωθυπουργός δέχθηκε κριτική από την Άνγκελα Μέρκελ και τον Εμανουέλ Μακρόν, όπως αποκαλύπτει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg. Αιτία, η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού και το γεγονός ότι η χώρα μας έχει αποφασίσει να δέχεται τουρίστες εμβολιασμένους όχι μόνο με εγκεκριμένα από την Ε.Ε. σκευάσματα, αλλά και με ρωσικά και κινεζικά εμβόλια. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)