to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:32 | 24.06.2021

Πολιτική

Κ. Νοτοπούλου: Εκποιεί μέσω ΑΕ τον τουριστικό πλούτο της χώρας η ΝΔ, κανένα όραμα καμία αναπτυξιακή στρατηγική

«Η οικονομία βρίσκεται στην εντατική, όμως για την κυβέρνηση της ΝΔ όλα πηγαίνουν καλά και η χώρα μας βρίσκεται σε αναπτυξιακή τροχιά» δήλωσε από το βήμα της Βουλής η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Α΄ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου.


Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε πως το νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα δεν είναι καν πρωτοβουλία της κυβέρνησης, αλλά συνέχιση νομοθετικών πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα του νόμου 4442/2016, με τον οποίο αρκεί η απλή γνωστοποίηση της λειτουργίας της οικονομικής δραστηριότητας στην αρμόδια αρχή, για να μπορεί ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας, άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις,  να ξεκινήσει τη λειτουργία της επιχείρησής του.

Επίσης, από το 2018 που είχε δημοσιευτεί επι ΣΥΡΙΖΑ η σχετική προκήρυξη για το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Άσκησης Δραστηριοτήτων και Ελέγχων (ΟΠΣ-ΑΔΕ), ο διαγωνισμός ακόμη μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί!

«Η κυβέρνηση από τη μια απλουστεύει τις διαδικασίες για τις ιαματικές πηγές, από την άλλη εκποιεί μέσω ΑΕ τον τουριστικό πλούτο της χώρας. Τουρισμός ΑΕ για την ΝΔ» τόνισε αναφερόμενη στις ιαματικές πηγές Ελλάδας αλλά και στο Ναυάγιο της Ζακύνθου.

«Εκποιεί μέσω ΑΕ τον τουριστικό πλούτο της χώρας η ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης μοίρασε ψίχουλα και κουπόνια στις τουριστικές επιχειρήσεις τόνισε η Κ. Νοτοπούλου- την ώρα που καταρρέουν οι επιχειρήσεις και ζητούν στήριξη- ενώ εκτός έμεινε και μια σειρά τουριστικών δραστηριοτήτων όπως ο θαλάσσιος τουρισμός, τα μικρά καταλύματα, οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις.

"Ακόμα και χθες, στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αποξενωμένος από την πραγματικότητα".

Δημόσιες σχέσεις αντί για σχέδιο διάσωσης του ελληνικού τουρισμού.

«Ο πρωθυπουργός, με μια γενικόλογη τοποθέτηση χωρίς τουριστική πολιτική, παραδέχτηκε ότι άνοιξε τον τουρισμό με self test.Παρέπεμψε τους επιχειρηματίες του κλάδου κυνικά στα νύχια των  funds και στα γκισέ των τραπεζών, συνεχίζοντας την τακτική των ‘δανεικών’. Γιατί αυτό είναι το Ταμείο Ανάκαμψης για τη ΝΔ. Πολλοί το έχουν ονειρευτεί λίγοι όμως θα γευτούν τους πόρους του. Ενώ για τον τουρισμό προβλέπει μόλις το 0,65%. Μόνοι οι μεγάλοι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν θα πάρουν τίποτα» τόνισε και συνέχισε «Πείτε την αλήθεια: Τις αναγκάζετε σε συγχώνευση για το δανεισμό ή σε λουκέτα. Κρύβεστε πίσω από τον covid αντί να πάρετε πραγματικά αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που έχει ανάγκη ο τουρισμός, αυτές που θα φέρουν επιμήκυνση και θα ενδυναμώσουν τις τοπικές οικονομίες και θα συντηρούν βιώσιμες επιχειρήσεις σε όλο το τουριστικό οικοσύστημα. Αυτή είναι η στρατηγική μας για την ανάπτυξη του τουρισμού. Εσείς δεν έχετε ούτε όραμα, ούτε σχέδιο, ούτε αναπτυξιακή στρατηγική και την πληρώνει ο κλάδος του τουρισμού που έχει συμβάλλει τα μέγιστα στο ΑΕΠ και στην απασχόληση» είπε κλείνοντας. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)